99. Yıl Gül Bahçesi, kurtuluş gününde açıldı

Edirne'nin kurtuluşunun 99. yıl dönümünde Edirne Belediyesi tarafından hizmete sunulan 99. Yıl Gül Bahçesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Biz sadec

GÜNDEM 26.11.2021 14:13:00 0
99. Yıl Gül Bahçesi, kurtuluş gününde açıldı

Gülün, anavatanı olan Edirne’ye tekrardan geri dönmesi ve bu konuda çiftçileri teşvik etmek amacıyla Edirne Belediyesi, Karaağaç yolu üzerindeki alana 2 bin adet gül fidanı dikimi gerçekleştirildi.

 

“GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

 

Gül bahçesini, Edirne’nin Kurtuluşunun 99. yıl dönümünde Edirne’ye armağan ettiklerini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan; Valilik, Belediye, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Edirne’deki bütün kurumlarla birlikte Edirne’nin geçmişten gelen tüm değerlerini geleceğe taşımak istediklerini söyledi.

 

“DOĞDUĞU TOPRAKLARDA YER ALMASINI İSTEDİK”

 

“Edirne Gülünü, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tespit etti” diyen Başkan Gürkan, “Biz sadece 16. yüzyılda ortaya çıkan bu çok değerli gülün 17. yüzyılda buradan taşındığını, Bulgaristan Filibe, Kazanlık gibi yerlere gittiğini, yurtiçinde de Isparta, Burdur’a taşındığını tespit ettik ve tekrar Edirne Gülünün doğduğu topraklarda yer alması için bir farkındalık oluşturmak istedik. Üreticilerimizi, çiftçilerimizi Edirne’nin bu değeri ile tanıştırmak, bu değerin farkında olmalarını teşvik etmek amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdik” dedi.

 

SİSTEMİ MÜKEMMEL HALE GETİREBİLİRİZ”

 

“Şehrimizin kurtuluşunun 99. yılında da şehrimize yakışacak, gül gibi kokan Edirne’mize bir gül bahçesi armağan etmek istedik” diyen Başkan Gürkan,“2 bin gül fidesinin ekileceği bu alana da 99. Yıl Gül Bahçesi ismini de uygun gördük. Kuşkusuz bir sistem, her parçasının görevini yerine getirmesiyle tam teşekküllü bir sistem olur. Yönetim dediğimiz sistemde de Valiliğimiz, Belediyemiz, Enstitümüz, Üniversitemiz ve diğer tüm paydaşlar görevlerini ne kadar eksiksiz ve aksaksız yerine getirirse, o kadar sistemi mükemmel hale getiririz. Edirne’de bu oluyor mu? Gerçekten oluyor. Bunu şehrin hem belediye başkanı hem de vatandaş olarak söyleyebilirim. Bu birliktelik devam ederse ki edecek, Edirne’nin geçmişten gelen tüm değerlerini geleceğe taşımakta sorun yaşamayacağımızı görüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“YAŞAMIMIZIN HER ANINI BEZEYEN BİR BİTKİ”

 

Gülün hem inancımızda hem de toplumsal yaşamımızda çok derin anlamı olduğunu, yaşamımızın her anını bezeyen bir bitki ve çiçek olduğunu kaydeden Başkan Gürkan,“Bu güller Edirne’nin mis gibi olan kokusunu daha da güzel hale getirecek daha da kıymetli hale getirecek. Bahar aylarıyla birlikte burada görsel bir şölen yaşamaya başlayacağız. Edirne’mize hayırlısı olsun. Edirne Gülünün tekrar doğduğu topraklara dönmesinin Edirne’miz için hayırlı olmasını diliyor, gül gibi kokacağınız günlerin sürekli olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“EDİRNE’NİN GEÇMİŞİ ÇOK GÜÇLÜ VE ÇOK ZENGİN”

 

Edirne’nin geçmişine sahip çıkmak süratiyle Edirne’nin geleceğini inşa ettiklerini kaydedenEdirne Valisi Ekrem Canalp de, “Edirne’nin geçmişi çok güçlü ve çok zengin. Edirne’nin bu zenginliğini ortaya çıkardıkça Edirne’nin bugünü de geleceği de zenginleşiyor. Edirne Belediye’mize bu zenginliğe değer kattığı için, bu zenginliğe yeni bir örnek kattığı için BelediyeBaşkanımızın şahsında emeği geçen bütün belediye personeline teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan ve diğer katılımcılar tarafından güller dikildi.

 

Haber / İrem BANÇO