Yıldırım: Duyduğunuz şiddet olaylarını bize bildirin

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla TEKİRA AVM'de kurulan stantları ziyaret etti. KADES uygulamasının tanıtıld

GÜNDEM 25.11.2021 16:16:00 0
Yıldırım: Duyduğunuz şiddet olaylarını bize bildirin

 

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Tekirdağ TEKİRA AVM’de; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından stantlar kuruldu. Vali Yıldırım, stantları ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

“FARKINDALIK OLUŞTURMAYA GAYRET EDİYORUZ”

 

Ziyareti esnasında bilgi almak üzere stantlara gelen vatandaşlarla sohbet ederek, bilgilendirmeler de yapan Vali Yıldırım, “Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bizlerde kadına şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Bütün kadınlarımıza şiddete uğramadan önce veya uğradıktan sonra neler yapacaklarına dair bilgilendirmeler yapıyoruz” dedi.

 

“HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ ŞİDDETE UĞRAMASIN”

 

“Etrafınızda şiddet yaşayan birini gördüğünüzde bize bildirmenizi istiyoruz” diyen Vali Yıldırım,“Bizlere haber verdiğinizde şiddete uğrayan kişiyi bulup, o ailenin problemi bulup çözebiliriz. Hiç olmazsa bir kadını kurtarırız, hiç olmazsa bir çocuğu kurtarırız. Ama tabi ki haberimizin olması lazım.  Sizler çevrenizden, arkadaşlarınızdan sosyal medyadan duyduğunuz şiddet olaylarını bize bildirin. Biz istiyoruz ki, hiçbir kadınımız, hiçbir çocuğumuz şiddete uğramasın” ifadelerini kullandı.

 

KADES UYGULAMASI TANITILDI

 

Ziyarette stanttaki görevliler tarafından vatandaşlara, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulama olan KADES Uygulaması tanıtıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU