Bulgaristan'daki seçim sonuçlarını değerlendirdi

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Trakya Temsilcisi Güner Çetin, Bulgaristan'da 14 Kasım'da yapılan ve HÖH Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın da Cumhurbaşkanı adayı o

GÜNDEM 16.11.2021 16:25:00 0
Bulgaristan

Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin yapıldığını belirten HÖH Partisi Trakya Temsilcisi Güner Çetin, “Gerçekten özellikle çifte vatandaşlarımıza, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan çifte vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu defa gerçekten duyarlıydılar çok. Sandığa sahip çıktılar” ifadelerini kullandı.

 

CİDDİ BİR KATILIM SAĞLADILAR

 

4 Nisan ve 11 Temmuz’da yapılan seçimlere göre bu seçime katılımın çok yüksek olduğunu ifade eden Çetin, “Çifte vatandaşlarımız Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımıza destek vermek üzere ciddi bir katılım sağladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR”

 

Bulgaristan’da bu seçimde ilk defa bir Türk Cumhurbaşkanı Adayının olduğunu ifade eden Çetin, “Bu çok önemliydi bizim için. Gerçekten vatandaşlarımız motive oldu bunda. Bu bize bir enerji verdi ve herkesi sandığa taşıdı, özellikle Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızı” dedi. Mustafa Karadayı’nın seçimi 3’üncü sırada tamamladığını belirten Çetin, “Bu bizim için büyük bir gurur. Kolay değil, bir Türk olarak 3’üncü sırada yer almak özellikle Bulgaristan’da, iyi bir netice” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU