Vali Yıldırım'dan Mevlid Kandili mesajı

Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj paylaşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in, kardeşlik, barış, huzur ve insanların iyiliğini içeren mesajları, bugün çok daha

SİYASET 15.10.2021 15:51:00 0
Vali Yıldırım

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj paylaştı.

 

“YERYÜZÜNE GÜVEN, HUZUR, İSTİKRAR VE SAADET GELMİŞTİR”

 

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandili’ne ulaşmanın huzuru, mutluluğu içerisindeyiz” diyen Vali Yıldırım, “Peygamber efendimizin doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Hz. Peygamberin dünyaya teşrifiyle, her türlü şiddetin, zulmün ve istismarın had safhada yaşandığı, insanların güvene, huzur ve istikrara ihtiyaç duyduğu cahiliye dönemi sona ermiştir. Rahmet Peygamberinin gelişiyle zulüm ve adaletsizlik ortadan kalkmış, yeryüzüne güven, huzur, istikrar ve saadet gelmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“İYİ BİR FIRSATTIR”

 

Vali Yıldırım, “Rahmet Peygamberi, Allah’ın varlığını, birliğini ve O’na ortak koşulamayacağını yeniden tebliğ etmiştir. Yalnızca Allah’a kul olmayı, güzel ahlaka ve insanca bir yaşayışa çağırmıştır. Rahmet Peygamberi kısa bir sürede “cahiliye toplumu” olarak adlandırılan bir toplumdan Asr-ı Saadet gibi bir dönemin yaşandığı bir toplum inşa etmiştir. O’nun tebliğ ettiği tevhit ve iyilik mesajı her geçen gün yayılmış, bu mesaj ile karanlıklar aydınlığa, zulüm adalete, kin ve nefret şefkat ve merhamete dönüşmüştür. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in, kardeşlik, barış, huzur ve insanların iyiliğini içeren mesajları, bugün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Mevlid Kandili, ve Mevlid-i Nebi Haftası Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

 

‘PEYGAMBERİMİZ VE VEFA TOPLUMU’ TEMASI İŞLENECEK

 

İçinde Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’nin de bulunduğu Mevlid-i Nebi Haftasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temasının işleneceğini kaydeden Vali Yıldırım, “Vefa, fertlerin diğerleriyle ilişkisini sağlayan, toplumsal bozulmayı engelleyen en önemli bağlardan biridir. Milletler bu hasletle fazilete ermiş, aileler bu sadakatle varlıklarını devam ettirebilmiştir” dedi.

 

“ÖRNEK VE YOL GÖSTERİCİ BİR REHBERDİR”

 

Vali Yıldırım, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Peygamber Efendimiz, her konuda olduğu gibi, vefalı olma konusunda da bizler için en güzel örnek ve yol gösterici bir rehberdir. Efendimizin (s.a.s.) hayatı; Allah’ın emirlerine, ailesine, dostlarına ve çevresine vefa örnekleri ile doludur. O, ömrü boyunca vefakârlığı bir erdem olarak öğretmiş, tebliğ ettiği dine inanan inanmayan herkes tarafından ahde vefa ve emanete riayete tam anlamıyla sahip olmasından dolayı “el-Emin” olarak bilinmiştir. Mevlid Kandili’nin insanlar arasında huzur ve güveni temin eden vefa duygusunu artırmasına vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandili’ni ve Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutluyor, bu gecenin ve bu haftanın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum”

 

Haber / Menşure KARDEŞ