Dünya Gıda Günü etkinliklerle kutlandı

Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Kızılpınar Osmanlı İlkokulu'nda öğrencilere bilgiler verilerek süt ve kuru yemi

GÜNDEM 15.10.2021 15:43:00 0
Dünya Gıda Günü etkinliklerle kutlandı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. Dünya genelinde 150’den fazla ülkede düzenlenen ve her yıl farklı temalarla kutlanan Dünya Gıda Günü’nün bu yılki teması ‘Eylemlerimiz geleceğimizdir: Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi çevre ve daha iyi yaşam” olarak belirlendi. Dünya Gıda Günü dolayısıyla Çerkezköy’de de bugün saat 10.30’da Kızılpınar Osmanlı İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi. 

 

 

GIDA ÜRÜNÜ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

 

Etkinliğe Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner, öğretmenler ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli katıldı. Çerkezköy İlçe Tarım Müdürlüğü’nce etkinlikler kapsamında öğrenciler doğru beslenme, israf, sağlıklı gıda ürünü tüketimi ve gıda ürünü alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgilendirildi.

 

 

SÜT VE KURUYEMİŞ DAĞITILDI

 

Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Kızılpınar Osmanlı İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuyan 308 öğrenciye 150 ml UHL süt ve 75 gram karışık kuruyemiş dağıtıldı. Gıda Denetim Ekipleri’nin de yer aldığı etkinlikte öğrencilere israf, doğru beslenme alışkanlığı edinilmesi konusunda da kısa bilgiler verildi. 

 

İŞLETMELERE DE AFİŞLER DAĞITILDI

 

Türkiye’de alınan tedbirlerle israfın önlenmesi konusunda toplumun bilinçlendirilerek önemli tasarruf sağlandığını kaydeden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner, “Dünya Gıda Günü, başta açlıktan ve kötü beslenmeden etkilenenler olmak üzere, herkesin gıda güvenliği ve sağlıklı beslenmeye erişimi için farkındalığını artırmayı ve harekete geçmeyi teşvik eder. 2021 yılı Dünya Gıda Günü’nün teması, ‘Eylemlerimiz geleceğimizdir; daha iyi üretim daha iyi beslenme, daha iyi çevre ve daha iyi yaşam’ olarak belirlenmiştir. İlçemizde de etkinlikler kapsamında Kızılpınar Gültepe Mahallesi Osmanlı İlkokulu öğrencilerinin tamamına süt ve karışık kuruyemiş dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında işletmelere gıdanı koru temalı afişler dağıtıldı” ifadelerini kullandı.

 

Haber / İrem BANÇO