Çocuklardan müzelere ziyaret

Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren, Gençlik Merkezi'nde eğitim-öğrenim gören çocuklar, belediyenin düzenlediği kültür ge

GÜNDEM 13.10.2021 19:31:00 0
Çocuklardan müzelere ziyaret

Müzede tarihi bir yolculuğa çıkan çocuklar, öğretmenleri ve rehber eşliğinde Atatürk’ün bu ülke için neler yaptığını, kişisel eşyalarını incelerken öğrendi. Öğrencilerin, büyük bir merak ve gururla dolaştığı müzede Atatürk’ün kendisine ve silah arkadaşlarına ait birçok eseri yakından görme şansı elde ettiler. Atatürk Evi Müzesi’nin ardından, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni ziyaret eden çocuklar birbirinden değerli tarihi şahsiyetlerin balmumu heykellerini inceledi.

 

“GEZİLERE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Geziyle ilgili açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Uzman eğitmenlerimizle birlikte gerçekleştirilen bu aktivite ile öğrencilerimiz unutamayacağı güzel bir gün yaşadılar. Öğrencilerimizin muhakeme yeteneğinin geliştirilmesi, görsel eğitime katkı sunulması ve motivasyonlarının geliştirmesi açısından Atatürk Evi Müzesi ve Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nin oldukça katkı sağlayacağını düşünüyorum. Gençlik Merkezimiz kapsamında kültür gezilerimize devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Buse SERİN