Bakanlıktan 170 milyon TL'lik yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ile ekim ayında ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için 170 milyon TL yardım yapacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 12.10.2021 17:43:00 0
Bakanlıktan 170 milyon TL

 

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların korunmasına yönelik hizmetlere önem verdiklerini ve bu amaçla sosyal hizmet modellerinin bulunduğunu belirtti.

 

15 EKİM’E KADAR TAMAMLANACAK

 

"SED hizmetimiz çocuklarımızın korunması ve desteklenmesine yönelik uygulamalarımızdan biri” diyen Bakan Yanık, “Çocuklarımızın ekonomik nedenlerden dolayı ailelerinden uzak kalmaları yerine aile bütünlüğünü koruyacak, onların eğitimlerini aksatmayacak destekler sağlıyoruz. Çocuklarımızın toplumsal hayata en sağlıklı şekilde katılması her zaman önceliklerimiz arasında geliyor. Bu çerçevede SED, her ay ailelerimizin hesaplarına düzenli yatırılıyor. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ekim ayında 170 milyon 596 bin TL ödeme yapacağız" ifadelerini kullandı. Yanık, SED kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere her çocukları için ortalama bin 259 lira destek verildiğini ve SED ödemelerinin 15 Ekim'e kadar tamamlanacağını kaydetti.

 

Haber / Buse SERİN