Türkiye-Bulgaristan dostluk konserleri düzenlendi

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Prof. Asen Diamendiev Müzik, Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi ve Dobrin Petkov Ulusal Müzik ve Dans Sanatı Okulu ortaklığında Bulgaristan'ın Filibe şehrinde Türkiye-Bulg

GÜNDEM 11.10.2021 17:01:00 0
Türkiye-Bulgaristan dostluk konserleri düzenlendi

Klasik müzik sevenler, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen dostluk konserlerinde bir araya geldi. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileriyle birlikte Bulgaristan’ın Prof. Asen Diamendiev Müzik, Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi ve Dobrin Petkov Ulusal Müzik ve Dans Sanatı öğrencileri, Roma Stadyumu’nda düzenlenen Gala Konseri’nde aynı sahneyi paylaştı. Türk ve Bulgar öğrencilerden oluşan orkestra, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer yönetiminde ve Bulgaristan’ın tanınmış keman sanatçılarından Prof. Mincho Dimitrov’un solistliğinde müzik ziyafeti sundu.

 

 

PERFORMANSLARINI SERGİLEDİLER

 

Piyano konseriyle başlayan konserde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Serhan Küngerü, Dobrin Petkov Ulusal Müzik ve Dans Sanatı Okulu öğrencileri ile aynı sahnede yer aldı. Dr. Öğr. Üyesi Serhan Küngerü’nün piyano performansı izleyenler tarafından büyük beğeni kazandı. Dostluk konserlerinin ikincisi, Çar Simeon Parkı’nda düzenlenen “Singings Fountains” Konseri oldu. Konserde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Üçlüsü, Dobrin Petkov Ulusal Müzik ve Dans Sanatı Okulu’ndan Presto Perküsyon Topluluğu ve Prof. Asen Diamendiev Müzik, Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi’nden Akademik Halk Korosu sahne aldı. Üçüncü konser, “Filibe Birlikte” konseri oldu. Dostluk Konserleri’nin sonuncusu, Roma Stadyumu’nda düzenlenen “Gala Konseri” oldu. Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Şef Prof. Plamen Pirvanov yönetiminde sahne alan orkestra, Bulgaristan’ın tanınmış keman sanatçılarından Prof. Mincho Dimitrov’un solistliğinde izleyenlere büyüleyici bir müzik şöleni sundu. Konserde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri Batuhan Kaymaz ve Göknur Bilgin’e J. S. Bach Re minör iki keman konçertosu ve Daichovo Horo da eşlik etti. Konsere Bulgaristan Kültür Bakanı Prof. Velislav Minekov, T.C. Filibe Başkonsolusu Korhan Küngerü, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, üst düzey protokol üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ