Keşan Belediye Meclisi toplandı

Keşan Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 8.10.2021 16:28:00 0
Keşan Belediye Meclisi toplandı

Toplantıda Meclis Üyeleri Yakup Balcı, Şafak Uslu, Mithat Bulut ve Coşkun Lofçalı izinli sayılırken, ilk olarak gündeme; plan tadilatı talebi ile CHP’li Üye Yüksel Alioğlu’nun itfaiye araçları ve personeli ile ilgili önergesi ilave edildi. Meclis daha sonra gündem maddelerini görüştü.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantıda ilk olarak Keşan’ın mücavir alanı Erikli Sahili pazaryerinde meydana gelen yangından zarar gören iş yeri sahiplerine yardım yapılması hususu görüşüldü. Grup sözcülerinin konuşmalarının ardından madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis daha sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili ile Tahsilat Karşılığı öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 1.000.000,00.-TL nakdi yardım alınması, yardım ile ilgili konularda Belediye Başkanına veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi, Belediye Başkanı veya görevlendireceği bir yetkili tarafından yardım tahsilatının teslim alınması, alınan yardımın maksadı doğrultusunda kullanılması, yardımla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verilen taahhütname ve protokol hükümlerinin yerine getirilmesi, Bakanlık tarafından istenecek bütün bilgi ve belgelerin gönderilmesi hususunun Meclisçe ele alınması”nı görüştü. Madde oy birliği ile kabul edildi.

 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantıda daha sonra “Güney Edirne Katı Atık Birliğince yapılması planlanan 1. sınıf Atık Getirme Merkezi için mülkiyeti Keşan Belediyesi’ne ait, asgari 1000 metrekare arsa niteliğindeki alanın 10 yıllığına ücretsiz olarak Güney Edirne Katı Atık Birliği’ne tahsis edilmesinin Meclisçe ele alınması maddesine geçildi. Konuyla ilgili olarak Emlak ve İstimlak Müdürü Ahmet Yaşar’ın bilgilendirmesinin ardından madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

 

“TÜM KEŞAN’IN KARTI OLACAK”

 

Meclis toplantısı “Fen İşleri Müdürlüğünce yapılacak olan her türlü kazı, yıkım ve inşaat işlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 1 adet paletli ekskavatör iş makinasının satın alınması hususunda Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi hususunun Meclisçe ele alınması” maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Grup sözcülerinin görüş bildirmesinin ardından, madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısı Keşan Kart Yönetmeliği’nin Meclisçe ele alınmasıyla sürdü. Madde hakkında Bilgi İşlem Müdürü Yasin Paçaman’ın bilgi vermesinin ardından konuşan Mustafa Helvacıoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Önemli bir konuyu Meclisimizde görüşüyoruz. Böyle bir çalışmayı hep birlikte istiyorduk.  Sosyal yardımlarda, ulaşımda, sporda, sanatta, geri dönüşümde, kültürel etkinliklerde kullanacağız. Tüm Keşan’ın kartı olacak. Dijital bir döneme giriyoruz. Bu çalışmayı yapmamız gerekiyordu. Bir yönetmelik hazırladık” Grup sözcülerinin madde hakkında görüşlerini bildirmesinin ardından yapılan oylamada, Keşan Kent Kart Yönetmeliği oy birliği ile kabul edildi.

 

“KEŞAN’A YAKIŞACAK”

 

Daha sonra, Yukarı Zaferiye Mahallesi 1460 ada, 1 parselde bulunan Adliyeye ilişkin İdari Hizmet Alanı ve Park Alanına ilişkin plan değişikliğinin Meclisçe alınması maddesi görüşüldü. Madde hakkında İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal’ın bilgilendirmesinin ardından söz alan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Adalet Bakanımızın Keşan ziyaretinden sonra önemli bir gelişme oldu. Keşan Adliyesi’nin büyümesi ve ağır cezanın gelmesine yönelik gelişmeler oldu. Adalet Bakanlığımız ve Başsavcılığımızın talebi üzerine Keşan Belediyesi’nin de yapması gerekenler vardı. İmar komisyonumuz üzerine düşen çalışmayı yapmıştır. Keşan’a adli kampüsü kazandırmanın sevincini paylaşacağız. Komisyon uygun olduğu yönünde karar vermiştir. İnşallah adalet kampüsümüz Keşan’a yakışan bir binaya kavuşacak” dedi. Grup sözcülerinin görüşlerini ifade etmesinin ardından madde oy birliği ile kabul edildi. 

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis toplantısı, Erikli Sahiline yeni su kaynağından götürülen içme ve kullanma suyu ile ilgili yeni su bağlantı bedelleri ve mevcut hattan Yayla Sahiline bırakılan su hattı ile ilgili 2021 yılı Eylül ayında Keşan Belediyesi’ne verilen 14 adet dilekçenin Meclisce ele alınması maddesinin görüşülmesiyle sürdü. Madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündeme ilave edilen İspat Cami Mahallesi’nde 6 ada, 18 ve 19 No’lu parseller ile 12 No’lu parsellerin arasından geçmekte olan tescil dışı alanın sonuna dönüş kurbu oluşturularak 7 metrelik imar yoluna ilişkin talep İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, CHP’li Üye Yüksel Alioğlu’nun itfaiye araçları ve personeli ile ilgili önergesi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

Haber / Erdal AYDIN