RATEM heyeti, Kültür ve Altyapı Bakanlıklarını ziyaret etti

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu ile birlikte  2 hafta süren Ankara ziyaretleri kapsamında 800'e yakın yayıncı kuruluş adına bakanlıklarla ve bürokratlarla bir dizi gÃ?

GÜNDEM 8.10.2021 13:20:00 0
RATEM heyeti, Kültür ve Altyapı Bakanlıklarını ziyaret etti

 

Kurulduğu günden beri Türkiye’deki radyo ve televizyon yayıncılarının sorunlarının çözümü için çalışmalar yürüten Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Ziya Taşkent ve TÜRKSAT Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok’u ayrı ayrı makamlarında ziyaret etti.

 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNDE OLUŞAN DOSYAYI SUNDU

 

Türkiye genelindeki yerel  radyo ve televizyonlar başta olmak üzere sektörel sorunların yanı sıra telif hakları ve bunların radyolara yansımalarıyla ilgili üst düzey görüşmelerde bulunan RATEM Başkanı Aydın Şerbetçioğlu, Türkiye’deki uydu fiyatlarının yüksek oluşunun, dijitalleşen dünyada Türkiye’deki yerel radyoların karasal yayınla sınırlı kalmalarının hem yerel radyo ve televizyonların geliri hem de gelişimi açısından önem arz ettiğinin altını çizerek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a RATEM üyesi kuruluşların güncel sorunlarının çözümü için RATEM çalışma grubunun hazırlanan çözüm önerilerinden oluşan bir dosyayı sundu.

 

 

“DÜNYADA BİR İLKİ BAŞARDIK”

 

Ulusal-yerel 55 televizyon, 175 radyoyla RATEM Genel Merkezi’nde üyelerle oluşturdukları Network ağıyla değil Türkiye’de dünyada bir ilki başarmış bir kurum olduklarını kaydeden Şerbetçioğlu, “Üyelerimizin yıllardır çözüm bekleyen sorunları her defasında dile getirmemize, değişen bakanlarımıza ayrı ayrı bildirmemize, devletimizin tüm bürokratlarının yayıncılarımızın sorunlarını bilmesine rağmen, telif sorunumuzun yanı sıra enerji tüketim fiyatlarımız da her geçen gün katlanarak artmaktadır. Devletimiz, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nezdinde Türkiye’deki özellikle yereller ve bölgeseller başta olmak yayıncı kuruluşlara devlet desteği sağlayarak devletin şefkatli gücünü göstermeli. Yerellerin ve bölgesellerin ulusalla yarışma şansları olmadığından reklam verenlerin birinci tercihi maalesef ulusallar olmaktadır. Biz de pandemi sürecinde devletimizin ve bakanlıklarımızın istek ve beklentileri doğrultusunda sergilediğimiz örnek yayıncılık anlayışımızın devamlılığını ve karşılığını devletimizden görmek istiyoruz. Bu bizim en doğal, en tabi hakkımızdır” dedi. 

 

 

“KURULUŞLARIMIZIN SORUNLARININ ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ”

 

Şerbetçioğlu, “Demokrasinin gelişmesinde medyanın rolünün farkındayız ve taşıdığımız misyonun bilinciyle ülke gerçeklerini harmanlayarak yerelde, bölgeselde ve ulusalda kamusal hizmet yapmanın sorumluluğu ve bilinciyle bir taraftan yaptıkları yerel bölgesel ve ulusal haberlerle demokrasinin ve siyasetin gelişimiyle, kurumlar ve vatandaşlar arasında iletişim köprüleri kuran kuruluşlarımızın, yıllardır birikmiş çözüm bekleyen sorunlarının cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında çözüldüğü yayıncılar olarak 100. yılı ülke genelinde cumhuriyetimize yakışır bir şekilde radyo ve televizyonlarımızdan kutlama arzusundayız. Biz buna inanıyoruz” diyerek Ankara’da süren ziyaretlerin verimli geçtiğini belirtti. RATEM Başkanı Şerbetçioğlu, “Sorunların çözümüne ilişkin adım atacaklarına inandığımız her iki bakanlık temsilcilerine ve TÜRKSAT yetkililerine şahsım ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ