Kursiyerlerin el emeği ürünleri sergileniyor

Marmaraereğlisi Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde verilen ücretsiz kurslara katılan kursiyerlerin el emeği ürünleri, El Sanatları Sergisi'nde beğeniye sunuldu. Sergide 15 kursiyerin Sır Altı Çini uygulama

GÜNDEM 28.09.2021 16:22:00 0
Kursiyerlerin el emeği ürünleri sergileniyor

El sanatları sergisinin açılışı Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın katılımıyla yapıldı. Serginin açılışında konuşan Başkan Ata, “Kadınlarımızın; sosyal hayata tutunmaları ve üretime destek olması amacıyla başlattığımız el sanatları kursumuzun bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Pandemiden dolayı geçtiğimiz yıl gerçekleştirememişti. Kursiyerlerimizin dönem boyunca yapmış olduğu eserlerin, sergi açılışını yapmak bizim için büyük bir gurur. Kadınlarımızın hem kendi ihtiyaçlarını görmeleri adına, hem de aile bütçesine katkı sağlamaları ve yeni girişimlerde bulunmaları adına, ürünleri ticari bir unsur halinde kullanmasına destek veriyoruz” dedi.

 

 

“GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Seçim hazırlıklarında vadettikleri ne varsa bir bir gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Ata, “Başlattığımız bu çalışmayı, 2019 yılında göreve başladığımız tarihten itibaren gün be gün daha ileriye taşıdık. Halkımızdan da bu yönde aldığımız olumlu görüşler, doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadının elinin değdiği her iş bereketli olur, güzel olur. Kadının elinin değdiği yer, her yönüyle yaşanabilir bir hale gelir. Biz de bu çerçevede, hizmetlerimizi üretirken daima kadınlarımıza öncelik veriyoruz. Kadınlarımızın başarılı birer girişimci olarak kendisinin ve ailesinin geçimine destek sağlayan ve en önemlisi, hayata değer katan bireyler olması için onlara gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Eğitmen hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ