Kapaklı Pınar Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kapaklı Pınar Şenliği, birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaparken, çocuklar için düzenlenen çeşitli etkinliklerin yanı sıra belediye tarafÄ

GÜNDEM 27.09.2021 19:30:00 0
Kapaklı Pınar Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu

Şenlik kapsamında trafiğe kapatılan Pınar Bulvarı’nda cumartesi günü saat 14:00’da başlayan etkinliklerde çocuklar tahta bacak gösterisi, bubble şov, akrobasi, ateş ve denge gösterileri, dart oyunlarıyla dolasıya eğlenirken, belediye tarafından düzenlenen kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünler de açılan stantlarda satışa sunuldu. Kapaklı Belediyesi bünyesindeki Sıfır Atık Müdürlüğü ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kurulan stantlarda da vatandaşlara çeşitli promosyon hediyeleri verildi.

 

 

“KAPAKLI’DA İLKLERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

 

Kapaklı Pınar Şenliği’nin açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’da ilkleri hayata geçirdiklerini ifade ederek “Kapaklı’da ilkleri hayata geçirerek Kapaklı’nın adını ve geleceğini aydınlatmaya devam ediyoruz. Şenliğimizin adını, eski belediye meydanında bulunan su kuyusundan alan, Pınar Bulvarı’na da ismini veren pınar isminden esinlenerek Kapaklı Pınar Şenliği olarak belirledik. Bu vesile ile ilçemizin tarihini de yaşatmış oluyoruz” dedi.

 

 

“DAHA İYİLERİNİ HEP BERABER YAŞAMAK İSTİYORUZ”

 

Geçtiğimiz yıl Pınar Bulvarı’nı üst yapısı, peyzaj çalışmaları ve aydınlatmaları ile yenileyerek Kapaklı’nın vizyon caddesi haline getirdiklerini, bu yıl 2 gün, gelecek yıllarda tamamen trafiğe kapatıp sosyal bir alan haline getirmek istediklerini ifade eden Çetin, “Temmuz ayında planladığımız şenliğimizi ülkemizde yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri dolayısıyla erteledik. 3 gün boyunca Kazak Gölü Festivali ile eğlendikten sonra bugün de Kapaklı Pınar Şenliğimiz ile doyasıya eğleneceğiz. Hanımlarımızın belediyemiz kurslarında elde ettiği becerilerle ortaya çıkan ürünlerin satışının yapıldığı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzün etkinliklerinin olduğu, canlı müzik dinletileri gibi bir dizi eğlenceyi sünnet olan evlatlarımızla yaşayalım istedik. Bunları gelecek yıl inşallah pandemisiz bir ortamda çok daha iyilerini hep beraber yaşamak istiyoruz” dedi.

 

 

SÜNNET OLAN ÇOCUKLARA KINALARI YAKILDI

 

Kapaklı’yı sadece bölgede değil ülkenin gündemine getirmek için çalıştıklarını dile getiren Çetin, “Kapaklımızı ışıl ışıl yaparak bütün güzelliklerini, 81 ilden gelmiş olan hemşehrilerimizle bir çatı altında yaşayacağız. “Değişen ve Gelişen Kapaklı” sloganımızı sadece görsel olarak değil kültürel anlamda, sosyal anlamda bir dizi etkinliklerle hayata geçireceğiz” diye konuştu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Yaşar Doğu Caddesi önünden başlayan kortej yürüyüşü eski belediye meydanında son buldu. Sünnet çocukları için mevlid-i şerifin okunmasının ardından Başkan Çetin, sünnet olan 243 çocuğa kınaları yakıldı.

 

 

EMRAH MELOĞLU SAHNE ALDI

 

Halk Oyunları ekibinin birbirinden farklı yöresel oyunları sahnelediği festivalin ilk gününde finali ise sanatçı Emrah Meloğlu yaptı. Sanatçı Emrak Meloğlu, seslendirdiği şarkılarla beğeni toplarken, Başkan Çetin konserin sonunda Meloğlu’na gecenin sonunda plaket ve çiçek takdim etti. Kapaklı Pınar Şenliği’nin ikinci gününde de, çocuklar bubble şov, tahta bacak gösterileri, denge gösterileri ve maskot oyunları ile gönüllerince eğlendi. Akşam ise Gencer Savaş Bandosu sahne aldı. Pınar Bulvarı üzerinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilirken, eski belediye meydanındaki binlerce vatandaş Gencer Savaş Bandosu konseri ile unutulmaz bir akşam yaşadı. Başkan Çetin, konserin ardından Gencer Savaş Bandosu’na plaket ve çiçek takdim etti. Pınar Bulvarı Şenliği’nin finalini ise Dj Alp Kocatepe yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU