Trakya'nın cazibe merkezi, Karaağaç ve Yanıkağıl olacak

Tekirdağ'ın büyükşehir olmasının ardından her geçen gün büyüyen Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu üçgeninde hızlı trenin geçeceği güzergahta planlanan Türkiye'nin 5 lojistik ?

GÜNDEM 26.09.2021 12:30:00 0
Trakya

TCDD tarafından kurulacak olan lojistik üssüyle ilgili çalışmaların Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde hızlandırıldığı kaydedilirken, bir taraftan hızlı tren çalışmaları hızlanırken, lojistik merkezinin kurulacağı alanla ilgili önümüzdeki günlerde kamulaştırma işlemlerinin başlayacağı ifade edildi.

 

ETÜD VE FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım 2020 tarihinde Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde ifade ettiği Çerkezköy Lojistik Merkezi projesinde etüd ve fizibilite çalışmalarında sona gelindiği kaydedildi. Lojistik merkezinin kurulacağı Karaağaç ve Yanıkağıl arasındaki alan etrafında bulunan arsaların değeri hızla artarken, bazı emlakçıların bölgedeki parsaları toplama gayretinde olduğu ifade edilen alanla ilgili son aylarda tapu dairelerinde hızlı el değişimlerinin olduğu da belirtiliyor.

 

ÇERKEZKÖY SANAYİSİNE ARTI DEĞER KATACAK

 

Cumhuriyetin ilk yıllarında inşa edilen tarihi Çerkezköy Tren Garı’nın ise 2022 yılına kadar kademeli olarak yük ve lojistik işlerine kapatılacağı, yük trenlerinin kurulacak olan lojistik bölgesine yönlendirileceği, mevcut tarihi binanın dokusu korunarak hızlı tren istasyonu olarak bölge halkına hizmet vermeye devam edeceği kaydedilirken, Karaağaç Yanıkağıl arasına kurulacak olan lojistik merkezinin Çerkezköy sanayisine artı değer katacağı ifade ediliyor.

 

BÖLGEYE DE ARTI DEĞER KATACAK

 

Son yıllarda dünyada artan ithalat ihracat dengesi ve tedarik zincirinde yükselen maliyetleri azaltmak için taşımacılıkta demiryollarına olan talepleri göz önünde bulunduran yetkililer, bölgenin coğrafi konumunu dikkate alarak hazırladıkları proje kapsamında Kapaklı sınırlarında kurulacak olan lojistik merkeziyle bölgeye artı bir değer katacaklar. Günlük yaklaşık 100 bin ton yükün raylar aracılığıyla taşındığı ülkemizde bu oranın büyük bir bölümünün İstanbul Avrupa yakasında olduğu dikkate alındığında Karaağaç Yanıkağıl arasına kurulacak olan lojistik üssünün beraberinde birçok dumansız meslek kolunu da bölgeye getirerek bölgenin gelişimine ve istihdamına katkı sağlayacağı ifade edildi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ