Organik atıklar gübreye dönüşüyor

Kapaklı Belediyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında orga

GÜNDEM 23.09.2021 18:33:00 0
Organik atıklar gübreye dönüşüyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediye olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde kompost makinesi hibe aldıklarını belirtti.

 

“TALEP KARŞILIĞINDA ÜCRETSİZ OLARAK VERİYORUZ”

 

Belediyede ve halk pazarlarında topladıkları organik atıkları makinede ayrıştırıp doğal gübre haline getirdiklerini belirten Başkan Çetin, “Buradan elde edilen verimli toprakları da belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kullanıyor, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da talepleri karşılığında ücretsiz olarak veriyoruz” dedi.

 

 

GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARALARI YERLEŞTİRİLDİ

 

İlerleyen dönemlerde Sıfır Atık Projesi’ni daha geniş kapsamlı şekilde uygulayacaklarını ifade eden Çetin, “Sıfır Atık Projesi kapsamında belediye binasının her katında cam, kağıt, plastik, atık pil ve organik atıkların atılacağı geri dönüşüm kumbaraları yerleştirdik ve ilçemizdeki pilot bölgelerde de geri dönüşüm kumbaralarını koyduk. Çevreye karşı duyarlılık sorumluluk istiyor. Biz de hem belediye olarak hem de Kapaklılı bir vatandaş olarak çevreye karşı sorumluluğumuzu biliyoruz. Sürdürülebilir katkı sağlamak için Sıfır Atık projesine katkılarımız ve desteğimiz devam edecek” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU