Trakya'nın ilk Sanayide Dijital Dönüşüm Laboratuvarı açıldı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından uygulanan Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Güdümlü Projenin tanıtımı yapıl

GÜNDEM 22.09.2021 09:30:00 0
Trakya

Çerkezköy OSB içerisinde bulunan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, davetliler ve basın mensupları katıldı. Açılışta konuşan Mahmut Şahin, Trakya'da ve özellikle Çerkezköy'de sanayinin yoğun olması ve çalışanlara dijital dönüşümü gösterebilecekleri bir yer olması gerektiğini düşünerek, Sanayide Dijital Dönüşüm Laboratuvarını oluşturduklarını ifade etti. Trakya'daki OSB'lerin, öğrencilerin burada birebir uygulamalı eğitim alabileceğini belirten Şahin, “Amacımız geleceğin dünyası olan dijitalleşmenin, verimliliğin çok önemli olduğu bu dönemde rekabeti, ihracatı artırabilmek. Sanayiye yönelik ara eleman değil aranan eleman noktasında ciddi bir kaynak oluşturacak” dedi.

 

SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ

 

Sanayide dijital dönüşümün önemine değinen Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de, öğrencilerin de bu çağın gereksinimlerine ayak uydurması için böyle bir projenin önemli olduğunu söyledi. Konuşmalardan sonra Siber Fiziksel Fabrika Eğiticilerin Eğitiminde başarılı olan 9 katılımcıya sertifikaları verildi.

 

MART 2022’DE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

 

Toplam bütçesi 5 milyon 900 bin TL olan projenin yaklaşık 3 milyon TL'si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak. 30 aylık uygulama süresi bulunan projenin 2022 yılının Mart ayı sonunda tamamlanması bekleniyor. Projenin iştirakçileri arasında Trakya Bölgesindeki Organize Sanayi Bölgeleri (16 adet), Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mekatronik Mühendisleri Derneği yer alıyor.

 

Haber / Yener AKBABA