'İşimiz İş' Projesinin kapanış toplantısı yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı 2019 Yılı İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Destek Programı kapsamında Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen 'İşimiz İ

GÜNDEM 22.09.2021 09:29:00 0

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü İsmail Yılmaz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

20’YE YAKIN PROJE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

 

Törende konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, 2019 yılında açtıkları İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 20’ye yakın projenin başarılı bulunarak destek almaya hak kazandığını belirterek “5 milyon TL bütçe ile oluşturduğumuz program kapsamında Trakya’nın mesleki eğitim veren kurumlarının ihtiyaç ve sorunlarını giderme yoluna gittik. Bu sayede ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayan kurumlar olan mesleki eğitim kurumlarının daha çok tercih edilen okullar olmasına katkımız olacağına inanıyoruz. Program kapsamında projelerini uygulayan okullarımızı yalnız bırakmamak için her birini kendi bulundukları bölgelerdeki OSB’ler ve OSB’lerde faaliyet gösteren firmalar ile eşleştirdik. OSB yönetimleri okullarımızın maddi ve manevi olarak yanında dururken, firmalarımız da öğrencilerimize staj imkânı verdi” dedi.

 

“HAYAT İLE BULUŞMADIĞI SÜRECE BİR ANLAM TAŞIMIYOR”

 

Okullarda verilen eğitimin hayat ile buluşmadığı sürece bir anlam taşımadığını kaydeden Şahin, “Okulda gördüklerini imalat sanayinde uygulayan çocuklarımız hayata önde başlamış olacaklar. İşimiz İş projesi de böyle bir projedir. Projeyi sahiplenen Tekirdağ ve Çerkezköy Milli Eğitim camiasına gönülden teşekkür ediyorum. Uygulama safhasında sıkıntıya düşülen durumlarda devreye girerek çözümün bir parçası oldular. Projenin hazırlanmasından, uygulamasına emeği geçen herkesi kutluyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da programda yaptığı konuşmada kendisinin de bir meslek lisesi mezunu olduğunu ifade etti. Daha önce de görev yaptığı bazı ilçelerde Trakya Kalkınma Ajansı ile projeler gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakam Duru, “Bundan sonra da Çerkezköy kamu kurumlarının Ajans desteklerinden daha fazla yararlanması için gereken çabayı göstereceğiz” dedi.

 

YÜZDE 90’I TRAKYA KALKINMA AJANSI TARAFINDAN KARŞILANDI

 

Konuşmalardan sonra proje kapsamında yenilenen Kimya Üretim atölyesi, Kimya Ar-Ge laboratuvarı ve Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı bakım onarımı atölyesinin açılışı yapıldı. Toplam bütçesi 386 bin TL olan projenin yüzde 90’ının Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandığı belirtilerek “2 atölye ve bir laboratuvarın yenilendiği proje kapsamında Kimya Bölümü'nden 139 öğrenci, Motorlu Araçlar teknolojisinden 98 öğrenciye alanlarında imalat eğitimi verildi. Proje sonucunda kapasitesi artırılan Kimya Üretim Atölyesinde kolonya, parfüm, çamaşır suyu, kireç sökücü, dezenfektan, yüzey temizleyici, sıvı ve köpük sabun, oto şampuanı gibi kozmetik ve temizlik ürünlerinin üretimine devam edilirken, Motorlu Araçlar Bakım Onarım Atölyesinde ise genel bakım, yağ değişim gibi zenginleştirilmiş hizmet satışına başlandı” denildi.

 

9 İLÇEDE 12 PROJE YÜRÜTÜLDÜ

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da, Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2019 Yılı İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Destek Programı kapsamında 9 ilçede 12 projenin yürütülerek 4 milyon 28 bin 679,50 TL tutarında mali destek sağlandığı belirtildi. Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yürütülerek, kapanış töreni yapılan 386 bin 64 TL tutarındaki proje kapsamında okulun Kimya Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarının makine parkurları üretime dayalı olarak yenilendiği belirtilen açıklamada “Makine parkurlarının yenilenmesi ile üretime dayalı eğitim modelinde önemli bir gelişme sağlayan okulumuzda döner sermaye çalışmaları kapsamında 2020 yılında yaklaşık 4 milyon TL ciro elde edilerek ülke ekonomisine katkı sağlanmıştır” denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ