Trakya Üniversitesi, Batı Trakya'dan gelen öğrencilerini ağırladı

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Trakya Üniversitesi'ni kazanan ve kesin kayıt işlemlerini tamamlamak üzere Batı Trakya'dan Edirne'ye gelen İskeçeli öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Erhan Taba

GÜNDEM 21.09.2021 18:45:00 0
Trakya Üniversitesi, Batı Trakya

Balkanlar başta olmak üzere 80 farklı ülkeden binlerce uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesi, Batı Trakya’dan gelen öğrencilerini ağırladı. Trakya Üniversitesi’nin farklı bölümlerine yerleşen çok sayıda İskeçeli öğrenci, kesin kayıt işlemlerini tamamlamak ve üniversitenin açtığı Türkçe Yeterlilik Sınavı’na girmek için Trakya Üniversitesi’ne geldi.

 

“5 BİNİ BALKANLARDAN GELİYOR”

 

Batı Trakyalı öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanları tarafından karşılandı.  Trakya Üniversitesi’nin gerek Balkanlar’dan gelen öğrenci sayısı gerek Balkanlar odaklı çalışmaları ile Türkiye’deki en önemli eğitim kurumlarının başında geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesinin uluslararasılaşmasına büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimizde bin 300 olan uluslararası öğrenci sayısında bu yıl 6 bini geçmeyi hedefliyoruz. Bunun yaklaşık 5 bini Balkanlardan geliyor” dedi.

 

“ÜYE SAYISININ 100’Ü GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ”

 

Trakya Üniversitesi’nin Türkiye’de, en çok Balkanlı öğrenciye ev sahipliği yapan üniversite olduğunu kaydeden Rektör Tabakoğlu, “Balkan üniversitelerinin iştirakiyle çok güçlü bölgesel bir kuruluş olan Balkan Üniversiteler Birliği’nin kurucu üyesi ve kalıcı genel sekreteriyiz. Şu an 81 olan üye sayısının yakın gelecekte 100’ü geçmesini bekliyoruz. Mezunlarımız; iş dünyası, devlet kurumları, akademik dünya ve uluslararası kurumlarda karar alma mekanizmalarının her kademesinde etkin bir şekilde görev alıyorlar” dedi.

 

“BATI TRAKYA’YA BİR SÖZÜMÜZ VAR”

 

Üniversite olarak Balkanlara ve Batı Trakya’ya her zaman ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Batı Trakya’ya bir sözümüz var. Trakya Üniversitesi’nde okumak isteyen tüm Batı Trakyalı öğrencilere, kapılarımızı sonuna kadar açık tutuyoruz. Özel kontenjanlar açarak, mevcut kontenjanları her geçen yıl artırarak daha fazla gencimize üniversite imkânı sunuyoruz. Yeter ki evlatlarımız okusunlar, hayallerinden vazgeçmesinler. Burada gelip öğrenim görüp kendilerini her alanda geliştirebilsinler, ilgi alanlarını bulabilsinler. Batı Trakya’da yaşayan tüm soydaşlarımıza, evlatlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“ARTIK BU AİLENİN BİR PARÇASISINIZ”

 

Trakya Üniversitesi’ne gelen uluslararası öğrencilerin her zaman yanında olduklarını aktaran Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da “Öğrencisinden mezununa, akademisyeninden çalışanına kadar Trakya Üniversitesi büyük bir aile ve sizler de artık bu ailenin birer parçasısınız” diye konuştu.

 

Haber / İrem BANÇO