Gaziler Günü Tekirdağ'da da kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Tekirdağ'da da Tarihi Valilik Binası önünde düzenlenen törenle kutlandı. Çelenk sunma töreninin ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Muharip Gaziler Derneğ

GÜNDEM 19.09.2021 19:42:00 0
Gaziler Günü Tekirdağ

Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Ali Rıza Açıkgöz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı 8. Mekanize Tugay Komutanlığı Piyade Teğmen Sezgin Toğrul yaptı.


ŞİİRLER OKUNDU


Tören, 57. Alay Anadolu Lisesi öğrencisi Koray Yalnızlar’ın “Yaşasın Kahraman Gazi” adlı şiiri, 57. Alay Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Miran’ın da “Gazilerimize” isimli şiiri okumasının ardından sona erdi. Çelenk Sunma Töreni’ne Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Ejder Görceğiz, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.


VALİ YILDIRIM’DAN GAZİLERE ZİYARET


Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törenin ardından Vali Aziz Yıldırım, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Şube Başkanı Ali Rıza Açıkgöz ve gaziler tarafından karşılanan Yıldırım, gazilerle bir süre sohbet etti. Gazilerin sorun ve taleplerini dinleyen Yıldırım, ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni de ziyaret etti. Dernek Başkanı Deniz Uygun tarafından karşılanan Vali Yıldırım, burada da gazilerle sohbet ederek onların sorun ve taleplerini dinledi. Gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayan Vali Yıldırım, şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diledi. Ziyaretlerinde Vali Yıldırım’a Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül, İlhami Özcan Aygun, Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve protokol üyeleri eşlik etti. 


Haber / İrem BANÇO