İsmi, görev yaptığı hastanede yaşayacak 

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde Biyokimya Uzmanı olarak görev yapan ve geçtiğimiz yıl evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Dr. Süalp Palabıyık'ın ismi Çerkezköy Devlet Has

GÜNDEM 19.09.2021 19:40:00 0
İsmi, görev yaptığı hastanede yaşayacak 

Önceki gün saat 15.00’da düzenlenen açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Dr. Süalp Palabıyık’ın ismini yaşatmak istediklerini belirten Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Mehmet Ali Filiz, “Merhum Süalp hocamızı unutmadık, unutmayacağız” diyerek kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. 


“HANGİ KADEMEDE OLURSA OLSUN HEP GÖREVİNİ YAPIYORDU”


Açılış töreninde konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan da “Geçen yıl hayatını kaybeden kardeşimizi yine burada sonsuzluğa uğurlamıştık. Kendisi çok kıymetli bir kardeşimizdi. Biz hepimiz onun kişiliğine, yardımseverliğini, arabulucu kimliğini çok iyi biliyorduk. Kimse hakkında kötü konuşmazdı, kötü konuşanların analizini yaparak, çözümcü ve arabulucu yaklaşımda bulunuyordu. Hangi kademede olursa olsun hep görevini yapıyordu. Onun için makamın anlamı yoktu. Her zaman müdürdü, her zaman başhekimdi. İkinci adam olmanın önemini değerini veya bulunduğu yerde bütün mevki ve makamın nasıl temsil etmenin gerektiğini anlattı. Ben onu hep öyle hatırlıyorum. Sıcaklığı gülümsemesi hep önemliydi. Böyle miras bıraktığı için kendisini hayırla anıyorum” derken, böyle örnek bir insan yetiştirdikleri için ailesini de tebrik etti. 


UZ. DR. SÜALP PALABIYIK İÇİN DUALAR EDİLDİ


“Umuyorum bu gelenek hep devam etsin. Büyüklerimizi hep hayırla analım. Küçüklerimizi sevelim” diyen İl Sağlık Müdürü Kalkan, “Bu ibadetlerin en büyüğüdür. Birbirimizi unutmayalım. Yaşarken de unutmayalım. Küçük jestlerle analım. Vefat ettiğimizde daha çok analım. Böylece aramızda yaşamaya devam etsin. Bulunduğunuz için ve anımıza ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İl Müdürü Kalkan, toplantı salonunun hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı. Kurdele kesiminin ardından Uz. Dr. Süalp Palabıyık için dualar edildi. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU