"Kısa sürede Kapaklı Yıldızkent Kavşağı projesini tamamlayacağız"

Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Turkcell Avrupa Veri Merkezi'nin açılışı için Kapaklı'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılışın ardından

GÜNDEM 13.09.2021 19:52:00 0
"Kısa sürede Kapaklı Yıldızkent Kavşağı projesini tamamlayacağız

İlk olarak AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada, son 19 yıldır, karada, havada, denizde, demiryollarında bazılarının hayal dediği, bazılarının hayal bile edemediği hizmetler sunduklarını belirterek “Ülkemiz her zaman en iyisine layıktır” dedi. 


“SADECE YOL OLARAK NİTELENDİRMEMEK LAZIM”


Trakya’yı ilgilendiren Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, 18 Mart’ta açılışını planladıkları 18 Mart 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale yoluyla birlikte dünyanın en önemli en özellikli projelerinden bir tanesini hizmete sunmuş olacaklarını söyleyen Karaismailoğlu, “Tabi yaptığımız bu projeleri sadece yol olarak nitelendirmemek lazım. Çünkü; yaptığımız yollar akarsu gibi gittiği yere hareketlilik getiriyor, bereket getiriyor, vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltiyor, yaşamını kolaylaştırıyor. Tabi yaptığımız yatırımlar zamandan ve yakıttan doğrudan kazanç sağladığı gibi dolaylı olarak da bölgemizin ekonomisine, istihdamına, üretimine oldukça fazla katkılar sağlıyor” dedi. Türkiye’de meydana gelen afetlerle ilgili de konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Bu yaz maalesef afetlerle uğraştık. Allah’tan dileğim, inşallah bir daha afetler yaşamayız. Özellikle Rize’den başlayıp Antalya’ya ve Muğla’daki orman yangınları, Kastamonu ve Sinop’taki sel felaketleri ile karşılaştık. Bu afetler bize gösterdi ki vatanımız, milletimiz bir olduğunda dünyada üstünden gelemeyeceği hiçbir şey olmadığını bir kez daha göstermiş olduk. Tabi milletimiz olarak çok çetin bir mücadele verdik. Dünyada, bu kadar kısa sürede bu kadar çok afetin üstesinden gelen başka hiçbir ülke yoktur” dedi. Dünyada birçok ülkenin afet yaşadığını, üzerinden aylar geçmesine rağmen hala insanına ulaşamayan ülkelerin olduğunu, hatta afetlerin devam ettiği, yangınların devam ettiği pek çok ülkenin olduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Afetlerde de biz yaşamımızı idame ettirdik. Elektrik, su gibi temel ihtiyaçlar tamamen karşılandı” dedi. 


“DÜNYAYA MÜHENDİSLİK İHRAÇ EDİYORUZ”


Bunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemizin geldiği durumu gösterdiğini ifade eden Karaismailoğlu, “O yüzden gelişmekte olan tüm ülkeler, ülkemizden randevu isteyip davet istiyorlar. Gelip, yaptıklarımızı kendilerine anlatmamızı istiyorlar, kendilerine yardımcı olmamızı istiyorlar. Bizler de tecrübelerimizi, birikimlerimizi gelişmekte olan ülkelerle, dost-kardeş ülkelerle paylaşıyoruz. Tabi bu 19 yılda ulaşım sektöründe kazandığımız büyük başarılar kendi iş adamlarımıza, kendi şirketlerimize de büyük bir tecrübe ve birikim kazandırdı. O yüzden biz dünyaya mühendislik ihraç ediyoruz. Dünyanın çeşitli bölgelerinden hem bizim iş adamlarımız hem de büyük firmalarımız iş alıyorlar, iş yapıyorlar, gençlerimiz, mühendislerimiz orada çalışıyorlar, mühendislik üretiyorlar, teknoloji üretiyorlar. Oradaki kazanımlarını bütün dünyaya artık satıyorlar ve Türkiye’den büyük bir ihraç yapıyorlar bu da ülkemizin dünya üzerinde geldiği seviyeyi göstermektedir” ifadelerini kullandı.

 
“13 KİLOMETRESİNİ TAMAMLAYARAK TRAFİĞE AÇTIK”


Bakan Adil Karaismailoğlu, Tekirdağ’daki yatırımlara da değindi. Tekirdağ’ın Trakya’nın Marmara’ya açılan incisi olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Tekirdağ’ın ulaşımına ve gelişimine önem veriyoruz. Ülkemizin Avrupa’ya açılan bağlantısını sağlayan uluslararası yol güzergahı üzerinde bulunan Tekirdağ’ın ulaşımını yüksek standartlı bir yolla sağlıyoruz. Bu kapsamda Hayrabolu-Tekirdağ yol yapım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hayrabolu-Tekirdağ yolu, Hayrabolu’yu çevre yolu olarak geçen alt yolun Malkara yolundaki Hayrabolu Köprülü Kavşağı’ndan başlayarak Tekirdağ’ı çevreyoluna bağlayacak. 2x1 standardındaki 7 metre genişliğindeki mevcut yol, 2x2 şeritli BSH kaplamalı yol haline gelecektir bittiğinde. Toplam uzunluğu 46 kilometre olan yolun 13 kilometresini bölünmüş yol olarak tamamlayarak trafiğe açtık. Önümüzdeki ekim ayı içerisinde 7 kilometresini tamamlayarak trafiğe açacağız” dedi. 


TOPLAM MALİYETİ 1 MİLYAR TL


Bu projenin toplam maliyetinin 1 milyar TL olduğunu, bugüne kadar 700 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu yolun tamamlanmasıyla birlikte Tekirdağ limanı ile yöredeki sanayi bölgelerinin Kapıkule’ye ulaşımının kolaylaşacağını, bölgedeki ticaret hacmi artacağını, yol kullanıcılarına çok daha güvenli bir ulaşım sağlanacağını ifade etti. 


“KISA SÜRE İÇERİSİNDE TAMAMLAYACAĞIZ”


Diğer önemli projelerinin ise Kapaklı’da kenti içi trafik sorununu azaltmak için hayata geçirecekleri Kapaklı Yıldızkent Kavşağı Projesi olduğunu söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “En geniş açıklığı 54 metre olacak, 5 açıklıklı, alt germe köprü olarak inşa edilecek ve toplam uzunluğu 250 metre olacak. Bu Kapaklı Yıldızkent Kavşağı projemizdir. 26 Temmuz’da ihalesini gerçekleştirdik. Bu hafta içerisinde de kesinleşen ihale kararını yüklenici firmaya bildireceğiz. Ve diğer haftalarda da kısa süre içerisinde bu projeyi tamamlayacağız. Sadece Kapaklı’da değil Tekirdağ’ın her yerinde vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmak görevimizdir. Program dahilinde bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi. 


ESNAFI ZİYARET ETTİ


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kapaklı’da esnafı da ziyaret etti. “Esnaf, bir şehrin işleyen çarkı, hanelerin bereket kaynağıdır” diyen Karaismailoğlu, esnaflara hayırlı işler ve bol kazançlar diledi.


BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ


Bakan Karaismailoğlu esnaf ziyaretinin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i de makamında ziyaret etti. Bir süre Başkan Çetin ile görüşen Karaismailoğlu, Kapaklı ile ilgili Çetin’den brifing aldı. Bakan Karaismailoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatını da ziyaret etti. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU