Asırlara meydan okuyan Pavli Panayırı başladı

Kırklareli Pehlivanköy'de bu yıl 111'incisi düzenlenen ve asırlara meydan okuyan geleneksel Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırının (Pavli) açılışı önceki gün yapıldı. Panayırın açılıÅ

GÜNDEM 10.09.2021 17:38:00 0
Asırlara meydan okuyan Pavli Panayırı başladı

Trakya’nın en eski panayırı olan Pavli Panayırı’nın açılışı Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Panayıra; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin, Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Pehlivanköy Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

“TRAKYA'NIN AYAKTA KALAN TEK PANAYIRI”

 

Panayırın bu yıl 111'incisinin yapıldığını belirten Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, "Panayırımız, Trakya'nın ayakta kalan tek panayırıdır. Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle panayırımız yapılmamıştı. Panayırımıza Trakya'nın her tarafından çok sayıda insanlarımız geliyor ve panayırımız bir bayram havası içinde geçiyor" ifadelerini kullandı.

 

AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİLER

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin de, açılışta yaptığı konuşmada, "Özellikle içinde bulunduğumuz aya baktığımızda yazın yoğun bir çalışma dönemi sonrasında insanlar hem eğleniyorlar hem ticari anlamda ürünlerini değerlendiriyorlar. Hem kaynaşıyorlar hem de hepsinden önemlisi tarihlerine saygı duyup gelecekleriyle bağlantı kuruyorlar" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından panayır açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı.

 

Haber / Buse SERİN