'Geleceğini Korumak İçin Doğayı Koru' projesi sürüyor

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz'ın yürütücülüğünü yaptığı "Save the Nature to Save the Future" (Geleceğini Korumak İçin Doğayı Koru

GÜNDEM 9.09.2021 17:29:00 0

Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş birliği Programı çerçevesinde, Meriç Ziraat Odası ve Bulgaristan’ın en büyük iş dünyası kuruluşlarından biri olan KRİB Haskovo’nun proje partnerliğini üstlendiği “Geleceğini Korumak İçin Doğayı Koru” projesi etkinlikleri kapsamında Çevresel Farkındalık Konferansı yapıldı.

 

SUNUM YAPTILAR

 

Konferansta Trakya Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Bulgaristan’dan da Plovdiv Ziraat ve Tarım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aleksi Aleksiev ve Prof. Dr. Ivan Manolov, sunum yaptılar.

 

HEDEF GRUBU ÇİFTÇİLER

 

Prof. Dr. Murat Türkyılmaz projenin hedef gruplarının çiftçiler, Meriç Ziraat Odası üyeleri, yerel ve bölgesel otoriteler, tarımsal kurum ve kuruluşlar ile STK’lar olduğunu belirterek bu konuda tüm toplumun eğitilmesi ve bilinçlenmesi için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

“KÖKLÜ ÇÖZÜM ÜRETECEĞİMİZE İNANIYORUM”

 

Meriç’in iki ülkeye de can verdiğine değinen ve doğayı korumanın gelecek nesillere bırakılacak en büyük miras olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, “Türkiye ve Bulgaristan’ın doğal sınırı Meriç’in sorunu bu iki ülkeyi de yakından ilgilendiriyor. Güçlerimizi birleştirerek hayata geçirdiğimiz proje ile bu sorunlara daha kalıcı ve köklü bir çözüm üreteceğimize inanıyorum. Gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak en temel amacımız. Bu dünya tüm canlıların ortak yaşam alanı ve yeryüzü hepimizin. Geleceği korumak için doğayı koruma gerekliliğinden hareketle yola çıktığımız bu projede Meriç Ziraat Odası ile KRIB Haskovo’ya ve projenin tüm aşamalarında bizlere destek veren Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Merkezi ile tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

 

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI

 

Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Edirne-Türkiye tarım, çevre, iklim, AB politikaları konularına değindi. Konferansta ayrıca Meriç Nehri sınır bölgesindeki tarımsal arazilerin ve çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmayı ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak adına düzenlenen konferansta, çevre kirliliğinin boyutlarına ve bu konuda atılması gereken adımlara dikkat çekildi. Trakya Üniversitesi’nin bilimsel koordinatörlüğünü üstlendiği projeye ilişkin düzenlenen konferansa Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Proje Asistanı Öğr. Gör. Burcu Ören Özer ve Öğr. Gör. Serdar Özer, Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Merkez Müdürü Doç. Dr. Emre Atılgan, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Bulut, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda ve Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti ile birlikte Plovdiv Ziraat ve Tarım Üniversitesinden Prof. Dr. Aleksi Aleksiev, Prof. Dr. Ivan Manolov ve Meriç Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türkan ile çiftçiler katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ