Tren, kapalı bariyerden geçen servis aracına çarptı: 6 ölü, 6 yaralı

Velimeşe hemzemin geçitte Edirne'den Ispartakule'ye kum götüren 13001 sefer sayılı yük treninin, fabrika işçilerini taşıyan ve kapalı bariyerlerin arasından geçmeye çalışan 59 ADJ 755 plakal

GÜNDEM 4.09.2021 10:45:00 0
Tren, kapalı bariyerden geçen servis aracına çarptı: 6 ölü, 6 yaralı

Kaza sabah saatlerinde Velimeşe Hemzemin Geçitte meydana geldi. Edirne’den Ispartakule’ye kum götüren 13001 sefer sayılı yük treni, bir fabrikanın işçilerini taşıyan ve Velimeşe Hemzemin Geçitte kapalı bariyerlerin arasından geçmeye çalışan 59 ADJ 755 plakalı servis aracına çarptı.

 

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 6 KİŞİ YARALANDI

 

Meydana gelen feci kazada 6 kişi hayatını kaybederken, 1’ü ağır 6 kişi de yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibinin yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı cenaze nakil araçları sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Yaralılar ambulanslarla Çerkezköy ve Çorlu’daki hastanelere kaldırılırken, yaralılardan 1’ünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

 

 

 

 

 

EDİRNE-ÇERKEZKÖY DEMİRYOLU ULAŞIMA KAPALI KALDI

 

Kaza nedeniyle yaklaşık 3 saat boyunca Velimeşe-Çorlu giriş çıkışı kapalı olurken, kaza dolayısıyla hemzemin geçit trafiğe kapatılınca Velimeşe’den çıkışlar da Avrupa Serbest Bölge üzerinden yapıldı. Kaza nedeniyle Edirne-Çerkezköy arası demir yolu da ulaşıma kapalı kaldı. Olay kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri nöbetçi cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Savcılık kazanın oluş anına ilişkin güvenlik görüntülerine de el koydu. Tekirdağ İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Osman Kılıç da olay yerine gelerek kazanın oluş şekli hakkında bilgi aldı.

 

Haber: Şaban Kardeş