"GAZDAŞ'ın çalışmasını durdurması bizleri zor durumda bıraktı"

Malkara'da 2021 yılı içerisinde başlayan ve günümüze kadar devam eden doğal gaz çalışmaları GAZDAŞ firması tarafından durdurulurken, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "GAZDAŞâ€

GÜNDEM 29.08.2021 16:15:00 0

Malkara’ya doğal gaz gelmesi için 2015 yılında Belediye Meclisi’nde oy birliği ile aldıkları kararın ardından doğal gazı vatandaşların kullanımına sunmak için çok uğraştıklarını belirten Başkan Yurdakul, “Hemşehrilerimizin uzun yıllardır beklediği doğal gaz kazı ve hat döşeme çalışmalarına 2021 yılı içerisinde Camiatik Mahallemizde GAZDAŞ firması tarafından başlanmıştı. Bende Malkara’da yaşayan bir hemşehriniz olarak ilçemize doğal gaz gelmesine sizler kadar sevinmiştim. GAZDAŞ firmamızın çalışmaları uzun süredir ilçemizde devam ediyordu. Bizler de Malkara Belediyesi olarak GAZDAŞ firmasına her türlü imkânı ve olanağı sağlıyorduk” dedi.

 

“YOLLARI YENİLEYECEKTİK”

 

Bugüne kadar GAZDAŞ firması tarafından toplamda 11 bin 700 metre doğal gaz alt yapı çalışması yapıldığını belirten Yurdakul, “Yoğun uğraşlarımız sonucu ilave olarak 970 metre daha doğal gaz alt yapı çalışması planlanmaktadır. GAZDAŞ firması yetkililerine çalışmalarının neden durduğunu sorduğumda aldığım bilgi 2021 yılı içerisinde yatırım planlarının ilçemizde bu kadar olduğu, doğal gaz çalışmalarının kaldığı yerden 2022 yılı içerisinde devam edeceğini öğrendim. Bizim hemşehrilerimize vermiş olduğumuz bir sözümüz var. Doğal gaz kazı çalışmaları tamamlanan sokaklarda belediye olarak yolları yenileyecektik. Bu doğrultuda Malkara Belediyesi olarak yatırım planımızı hazırladık ve ihaleye çıktık. Camiatik Mahallemizde doğal gaz kazı çalışmaları tamamlanan sokaklarda hemşehrilerimize ulaşım kolaylığı sağlayan modern yollarla buluşturmak için 2021 yılı yatırım planı doğrultusunda ihale gerçekleştirdik.  Bu kapsamda yolların yapımını tamamlayarak hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız” dedi.

 

“ÜST YAPI ÇALIŞMALARIMIZI GERÇEKLEŞTİREMEYECEĞİZ”

 

GAZDAŞ firmasının Malkara’da çalışmasını durdurmasının kendilerini zor durumda bıraktığını söyleyen Yurdakul, “Çalışmalar kapsamında İlçe merkezimizde yer alan Manolya Sokak, Fırın Sokak, Altıntaş Sokak, Mahmut Ağa Çeşme Sokak ve Niyazi Erkirez Sokak’ta doğal gaz alt yapı çalışmaları başlayamadığı için bu sokaklarda üst yapı çalışmalarımızı gerçekleştiremeyeceğiz. Doğal gaz çalışmalarına ilave olarak yoğun girişimler sonucu eklettiğimiz 970 metrelik hat üzerinde Tekke Sokak, Başak Sokak, Kazdağlı Yokuşu Sokak, İncebey Sokak ve Çeşme Aralığı Sokak yer almaktadır. Bu sokaklarda GAZDAŞ yüklenici firması tarafından hat çekim çalışmaları tamamlandığında üst yapı çalışmalarımızda hızlı bir şekilde başlayacaktır. Bu kapsamda doğal gaz çalışmalarının tamamlandığı mavi hat üzerinde yer alan sokak ve caddelerimizde 12.000 metrelik üst yapı çalışmamızı tamamlayarak şehrimizin yollarını daha düzenli hale gelmesini sağlayacağız. 2022 yılı içerisinde çalışmaların daha büyük bir alana yayılarak GAZDAŞ firması tarafından tamamlanmasını umut ediyorum. Mevcut hatlar üzerinde ilk ateşin Ekim ayı sonunda yanacağı GAZDAŞ tarafından planlanmaktadır. Bu konuda hemşehrilerimizin hoşgörüsüne sığınıyoruz. İlerleyen dönemde daha güzel ve daha yaşanabilir bir Malkara için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.    

   

Haber / Buse SERİN