Malkara'da tek katlı ev yangında kül oldu

Malkara'da tek katlı evde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, ev küle döndü.

GÜNDEM 5.08.2021 09:23:00 0
Malkara

Yangın, Malkara'nın kırsal Kermeyan Mahallesinde tek katlı bir evde gece meydana geldi. Çiftçilikle uğraşan evli ve 2 çocuk babası Recep İşcan (50)’a ait tek katlı evde kimsenin olmadığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede rüzgârın da etkisiyle evi sardı. Mahalle halkı hortum ve kovalarla su dökerek yangına müdahale ederken, yangın itfaiye ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu yangını kontrol altına aldı. Yangın sonrası herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken ev tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırırken, jandarma ekipleri de olayla ilgili soruşturma başlattı. 

 

‘ALEVLERİ GÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ YARDIMA KOŞTUK’

 

Alevleri gördükleri gibi yardıma koştuklarını belirten mahalle sakinlerinden ev hanımı Güner Ertuğrul, “Ben yemek pişiriyordum. Hava almak için evden dışarı bakayım dedim bakınca birden alevleri gördüm karşıda. Hemen yemeğimi söndürdüm koştum. Bakınca evin alev aldığını gördüm. Hemen durumu itfaiye ekiplerine bildirdik. Eşim kahvedeydi ona haber verdim. Sonra komşularla birlikte su hortumlarıyla yangına müdahalemizi yaptık. Yangını söndürmek için çabaladık.” Dedi.

 

‘GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM’

 

Maddi ve manevi olarak destek olacaklarını belirten Mahalle Muhtarı İlhan Özsoy, “Bu gece köyümüzde yangın çıktı. Tek katlı bir evde çıkan bir yangın. Köy halkımızın, komşuların müdahalesiyle, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Şuan da sadece evde maddi hasar var. Kendilerine geçmiş olsun diyorum. Maddi ve manevi olarak kendilerine desteklerimizi esirgemeyeceğiz.” Dedi.

 

 

 

Haber/ Murat YAYIN