Yeniden kapılarını açıyor

Koronavirüs salgını ve yapılan tadilat çalışmalarından dolayı bir süredir kapalı olan Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, bugün yeniden açılıyor. Müze, pandemi tedbirleri kapsamında

GÜNDEM 3.08.2021 17:53:00 0
Yeniden kapılarını açıyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın önemli projelerinden biri olan ve 29 Ekim 2019 tarihinde Cumhuriyet’in 95’inci yılında açılan Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, uzun sürenin ardından yeniden kapılarını açıyor.

 

“ÇOCUKLARIMIZ İLE YENİDEN BULUŞUYOR”

 

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nin, 4 Ağustos Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilerine yeniden açacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Özlem bitiyor. Türkiye ve Balkanlar’ın en büyük çocuk müzesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ile yeniden buluşuyor. Bu müzeyi çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimi için çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımız burada yaparak, yaşayarak ve sorgulayarak öğreniyor. Buraya gelen çocuklarımız soru soruyor, merak ediyor. Sordukları soruların cevabını alıyor” ifadelerini kullandı.

 

“BİLİM VE SANAT ATÖLYESİ KURDUK”

 

Tanrıkulu, “Pandemi döneminde eğitime ve öğretime ne yazık ki ara vermek zorunda kaldık. Müzeye yeni bir alan daha ekledik, Bilim ve Sanat Atölyesi kurduk. Aynı zamanda bir Uzay Evi’miz var. Onu pandemiden önce açmıştık. Pandemi olunca hemen kapattık. Bilim ve Sanat Atölyesi’nde çocuklarımız, öğretmenleri ile birlikte deney çalışmaları gerçekleştirecek. Bizler Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç gibi öğretmenlerin izinden ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir’ şiarıyla yolumuza devam ediyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız bilimle yoğrulsun, bilimle eğitilsin ki geleceğe aydınlık olarak bakalım. Bizi bilim, fen, eğitim kurtaracak. Dünyayı da bilimle, sanatla, sporla güzel günlere götüreceğiz” dedi.

 

DÜZENLİ OLARAK DEZENFEKTE EDİLECEK

 

“Müze, pandemi tedbirleri kapsamında hizmet verecek” diyen Tanrıkulu, “Çocuklarımızın ve kıymetli ailelerimizin sağlığı bizler için çok önemli. Bu nedenle maske, mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat edeceğiz. Müzemiz düzenli olarak dezenfekte edilecek. Çocuklarımızın sağlığı için atölye çalışmalarımız en çok 5 öğrenci ile gerçekleştirilebilecek. Müze içinde bulunan ve çocukların gezegenleri izleyebildiği ve normal koşullarda 24 kişi olan Planeteryum’u ziyaret ise sosyal mesafe koşullarına uyarak 6 kişi ile sınırlandırılacak” ifadelerini kullandı. Tanrıkulu, “Bizler çocuklarımız ve aileleri ile yeniden kucaklaşmanın heyecanı içerisindeyiz. 4 Ağustos Çarşamba günü açılacak olan müzemize tüm çocuklarımızı ve ailelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA