Bin kişi kapasiteli mobil aşevi hizmete hazır

Birinci derecede deprem bölgesi olan Tekirdağ'da olası bir doğal afet sonrasında hizmet vermek üzere Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan Mobil Aşevi, hizmet vermeye hazır. Afet bölgelerine hızla i

GÜNDEM 28.07.2021 13:06:00 0
Bin kişi kapasiteli mobil aşevi hizmete hazır

Süleymanpaşa Belediyesi, koronavirüs salgını döneminde bin 800 kişiye her gün dört kap sıcak yemek servisi yapan, hâlihazırda günlük bin 200 kişiye hizmet veren ve acil durumlarda 5 bin kişilik kapasiteye sahip olan Aşevi’ne ek olarak bin kişi kapasiteli Mobil Aşevi hizmet vermeye hazır.

 

 

ORGANİZASYONLARDA DA HİZMET VERECEK

 

Süleymanpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Tıpkı 100. Yıl Mahallesi’nde faaliyet gösteren Aşevindeki gibi son model ticari mutfak donanımlarına sahip olan ve TIR dorsesi üzerine inşa edilen Mobil Aşevi, afet bölgelerine hızla intikal ederek sağlıklı ve taze gıda erişimini mümkün kılacak şekilde tasarlandı. Ayrıca şenlikler, festivaller gibi büyük katılımlı organizasyonlarda da hizmet vermesi planlanan Mobil Aşevi, ilk olarak 2. Karacakılavuz Keşkek Şenliği’nde vatandaşlara sıcak keşkek servisi yapılmasında kullanıldı” denildi.

 

Haber / Buse SERİN