bu çevre faciasını kimse görmüyor mu?

Ergene Nehri'nin en büyük ve en önemli kollarından biri olan Çorlu Deresi, endüstriyel atıklar nedeniyle simsiyah akmaya devam ediyor. Sıcak havanın da etkisiyle artan ağır koku nedeniyle pencere ve kapılarını a?

GÜNDEM 27.07.2021 16:46:00 0
bu çevre faciasını kimse görmüyor mu?

Ergene’ye bağlı Sağlık Mahallesi'nden geçen Çorlu Deresi simsiyah akıyor. Endüstriyel ve evsel atıkların da karışmasıyla derenin yaydığı ağır koku mahalleliyi adeta isyan ettirdi. 

 

“CİĞERLERİ YAKAN BİR KOKUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

 

Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, “Kirlilik ve kötü koku nedeniyle vatandaşlar çocuklarını dışarıya oynamaya salmakta bile korku yaşıyor. Ağır metal kokusu, ciğerleri yakan bir kokuyla karşı karşıyayız maalesef Ergene Nehrimizde. Özellikle Sağlık Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi bölgemiz bu kokulardan çok fazla etkilenmekte. Bununla ilgili vatandaşlarımız hem kanserojen etkiden hem de ağır kokudan dolayı şikayetçi ama yetkililerin hiçbir şekilde bir adım atamamasından daha da çok şikayetçi. Bizler Ergeneli vatandaşlar olarak bir an önce bu kokulardan uzaklaşmak ve sağlıklı bir Ergene’de yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“YAZIKTIR, GÜNAHTIR”

 

Bazı mahalle sakinleri ise, “Derenin kokusu ayrı bir dert, bunun yanında etrafına da çöpler atılıyor. Yazıktır, günahtır. Birinden kurtulacağız derken bir de atılan çöplerle mücadele ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Haber / Buse SERİN