TBMM Başkanı Şentop'un koruma ekibi düğün girişinde gerginlik yarattı

Cumartesi günü AK Parti İlçe Eski Başkanı ve Meclis üyesi Sait Yazı'nın oğlu doktor Mevlüt Yazı'nın kendi gibi doktor olan İrem Büşra Çiftçi ile hayatını birleştirdiği dü?

GÜNDEM 25.07.2021 14:32:00 0
TBMM Başkanı Şentop

Düğün kapısından 150 metre uzaklıkta aracını park eden Ömer Kılınç’a koruma ekibi ‘Aracı oraya park edemezsiniz’ deyince Ömer Kılınç da ‘Orada başka araçlar da var. Neden park edemeyeceğim, gayet de uzak nokta’ dedi. Koruma ekibinin ‘O aracı oradan almazsanız sizi içeri almam’ demesi üzerine sinirlenen Ömer Kılınç, ‘Siz hangi hakla beni içeri almıyorsunuz?’ diyerek tepki gösterince, koruma polisleriyle Ömer Kılınç arasına giren davetliler durumu sakinleştirmeye çalışsa da koruma polislerinin ısrarlı tavırları olayların alevlenmesine neden oldu.

 

DİĞER DAVETLİLER TARAFINDAN DA TEPKİ TOPLADI

 

Düğün sahibi Sait Yazı, davetlilerden Salih Yılmaz ve Akın Yılmaz’ın araya girmesi olası bir arbedeyi önlerken, korumaların 75 yaşını geçkin bir insana eşinin yanında sergiledikleri tavır, düğüne gelen diğer davetliler tarafından da tepki topladı. Korumaların tavrına ve üslubuna karşı direnen Ömer Kılınç aracı bulunduğu yerden kaldırmamakta direnince, korumalar yerel polis marifetiyle olay yerine çekici çağırarak aracı kaldırma girişiminde bulundular. Araya giren misafirlerin Ömer Kılınç’ı sakinleştirmesi sonrası salon kapısından 150 metre ötede bulunan araç, daha uzak bir noktaya alındı.

 

ARAMA NOKTASI KALDIRILDI

 

Duruma tepki gösteren Ömer Kılınç, “Ben 50 yılımı Çerkezköy’e verdim. Bugün de değer verdiğim arkadaşlarımın mutlu gününe şahitlik etmek üzere davetli olduğum için buradayım. Bana karşı yapılan üslup ve davranış tamamen kaba, yersiz ve haddini aşan bir davranış olduğu için tepki gösterdim. Eminim ki benim yerimde sayın Mustafa Şentop da olsaydı aynı tepkiyi gösterirdi. Devlet adına görev yapanlar, devletin kıyafetinden ve makamından aldıkları güçle millete bu şekilde itham edip, bu şekilde hakaret edemezler. Kaldı ki ben aracımı nereye park ettiğimi ve neden tepki gösterdiğimi biliyorum. Ama o arkadaşlar neye ve kime bariyer ördüklerini bilmiyorlar. Ben de davetli her vatandaş gibi düğün salonuna gittiğimde oluşturulan arama noktasından geçmek üzere eşimle o noktaya doğru yürüdüğümde bu hakarete maruz kalınca o tepkiyi vermek zorunda kaldım. Kimse kusura bakmasın, ben bu yaşa kadar onurumla, haysiyetimle, şerefimle devletime, milletime ve Çerkezköy halkına hizmet ettim. Benim çocuğumdan daha küçük bir insanın, devlet memuru olması münasebetiyle dahi olsa eşimin yanında bana böyle hakaret etmesine müsaade edemezdim. Keşke bu olay yaşanmasaydı ama yaşandı. Umarım bu üzücü olaydan ders alması gerekenler gerekli dersi almışlardır. Genç çiftimizin mutluluğuna gölge düşmemesi ve sayın Sait Yazı’nın bu özel günde üzülmemesi için bu konuyu orada kapattım” diyerek olaya noktayı koydu. Ömer Kılınç ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un korumaları arasında yaşanan tartışma ve itişmeler düğüne katılan davetlileri şaşkına çevirirken, Şentop’un düğüne katılmaması ikinci şoku yarattı. Şentop, düğüne katılmayınca düğün salonu girişine kurulan arama noktası da kaldırıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ