Çatmakaş: 'Türkiye Geçilmez' diyerek tarih yazdık

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Türkiye Geçilmez' konulu konferansta konuşan İlçe M?

GÜNDEM 15.07.2021 11:47:00 0
Çatmakaş:

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda önceki gün saat 16.00’da düzenlenen konferansa; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş ve vatandaşlar katıldı.

 

“BAŞKA BİR MİLLETİ GÖSTEREMEZSİNİZ”

 

Konferans, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra, Çerkezköy Merkez Gazi Osman Paşa Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Tosun tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Program, Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın konuşmasıyla devam etti. Ecdadımızın Çanakkale’de ‘Çanakkale Geçilmez’ diye destanlar yazdığını kaydeden Çatmakaş, “15 Temmuz 2016’da da ‘Çanakkale Geçilmez’ diye destanlar yazanların torunları bizler de; ‘Türkiye Geçilmez, vatan bölünmez, Ezan-ı Muhammediye susmaz ve biz başkasının hegemonyasını kabul etmeyiz’ diyerek tarih yazdık. Dünyanın hiçbir yerinde topa karşı tüfeğe karşı, helikoptere uçağa karşı sivil bir şekilde direnip de muvaffak olan başka bir milleti gösteremezsiniz” ifadelerini kullandı.

 

 

“MİLLETİMİZE DİZ ÇÖKTÜREBİLECEK HİÇBİR GÜÇ YOKTUR”

 

Çatmakaş, “Bu aziz millet, vatanı için mukaddesatı için dini için her şeyini feda etmeye hazır olduğunu 15 Temmuz’da gösterdi. Dolayısıyla bizler de bugün ilçe müftülüğü olarak 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde ‘Türkiye Geçilmez’ denilerek geçilmeyeceğini dünyaya ispat edercesine bir konferans tertipledik. Gayemiz genç neslimizi, insanımızı bu manada zihnen diri tutabilmek. İnanın zihnen diri tuttuğumuz an bu milletimize diz çöktürebilecek hiçbir güç ve kuvvet yoktur. Çünkü biz biliyoruz ki imandır ilahi o cevher ki ne büyüktür. Bu milletin imanı var olduğu müddetçe milletimizi 15 Temmuzlarla, şunlarla bunlarla yıkamayacaklardır. Biz ‘Yarabbi bizleri parçalamak, dirliğimizi ve birliğimizi bozmak isteyenlere fırsat verme. Yarabbi izzetimize, şerefimize, vatanımıza kurşun sıkmaya kalkışanlara fırsat verme. Yarabbi dinimizi vatanımızı ümmetimizi gençlerimizi ve ezan-ı muhammediyemizi her türlü belalardan musibetlerden koru’ diyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“BİRÇOK KOMUTANIMIZI ASKERİYEDEN İHRAÇ ETTİRDİLER”

 

Çatmakaş’ın konuşmasının ardından İlçe Vaizi Mahmut Öztekin, konuşma yaptı. Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu belirten Öztekin, “Fetö gibi örgütler, yapılar muhakkak şartları değerlendirirler, ortamı değerlendirirler. Şartları gerekirse kendileri hedefleri doğrultusunda oluşturmaya çalışırlar. Fetö de kriz ortamlarını baskıları kaosları hep kullanmıştır. Özellikle bu örgüt 60 darbesinden sonra kuruldu, 80 darbesinden sonra güçlendi. 28 Şubat postmodern darbeyle zirveye çıktı. Neden diyeceksiniz, bakın şimdi fetö bir taraftan ılıman İslam projesi söylemleriyle halkın desteğini, zenginlerin desteğini almaya çalışıyor çünkü devleti ele geçirmenin iki yolu var; birincisi ekonomiyi ele geçireceksiniz ikincisi askeri gücü ele geçireceksiniz. O ılıman İslam söylemleriyle ekonomiyi istedikleri seviyede olmasa bile ele geçirmişlerdi. Geriye askeri kanat kalmıştı. Askeri gücü elde etmek için tabii askeriyeden istedikleri yapılması lazımdı. Yani askeriyedeki kendilerinden olmayan milliyetçi muhafazakar insanların bir bir tasfiye edilmesi lazımdı. Bunu yıllarca yaptılar. Namaz kılıyor, oruç tutuyor, eşi baş örtülü diye ispiyonladılar. İrticacı gösterdiler ve istemedikleri, kendilerine destek olmayacak, engel olacak birçok insanı, komutanımızı askeriyeden ihraç ettirdiler” dedi.

 

“DEVLET KENDİNİ KORUMASINI BİLİR”

 

15 Temmuz’a gelindiğinde silahlı unsurlar başta olmak üzere harekete geçtiklerini kaydeden Öztekin, “Ancak unuttukları bir şey var evet devlet merhametlidir devlet şefkatlidir devlet sabırlıdır son ana kadar beklemesini bilir ancak, bir hareketin, bir örgütün, bir yapının, herhangi sivil veya askeri bir yapının kendisi için tehlike olduğunu, tehlike sınırına geldiğini gördüğünde devlet harekete geçer. Ordusuyla geçer, halkıyla geçer ama devlet kendini korumasını bilir. Tarihte olduğu gibi bu millet mesele devletse, mesele vatansa, mesele bayraksa o zaman önünde durulamaz bir sele dönüşür. İşte bu din istismarcılarını unuttuğu şey buydu çünkü bizler 2 bin yıllık köklü bir devletin mensuplarıyız. Tarihte nice badirelerden geçtik, bizi tanımayanlar cumhurbaşkanlığımızın forsundaki 16 yıldız bir güneşe baksınlar. Oraya o süs olsun diye konmadı. Bizi bu topraklardan atmaya kimsenin gücünün yetmediğini göstermek için konmuştur. Tarihte Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kurtuluş Savaşı’nda, Kıbrıs’ta nasıl dünyaya ‘Türkiye Geçilmez’ diye haykırdıysak, 15 Temmuz’da da din istismarcılarına terör örgütlerine, iç ve dış mihraklara tekrar Türkiye Geçilmez diye güçlü bir şekilde haykırdık. Ve bu millet gereken cevabı bütün dünyaya vermiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Buse SERİN