ÇYDD'den çifte kutlama

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çerkezköy Şubesi'nin 26'ncı kuruluş yıldönümü ve derneğin destek verdiği öğrencilerin mezuniyeti dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

GÜNDEM 8.07.2021 15:15:00 0
ÇYDD

Kentpark’ta önceki gün saat 18.30’da düzenlenen etkinliğe; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nur Gerçel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, ÇYDD Çerkezköy Şubesi eski Başkanı Rağbet Erol, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.  

 

 

“HER KADININ CUMHURİYETE BORCU VARDIR”

 

Programın açılışında konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile konuşmasına başladı. ‘Her kadının Cumhuriyete borcu vardır’ diyen Soyak, “Sadece kadının değil, bütün herkesin Cumhuriyete borcu vardır. Bazıları çalışarak bazıları imkanlar dahilinde maddi yardımlar yaparak öder. Bizim derneğimiz gönüllülükle çalışan bir dernektir. Gelin bir olalım, birlikte olalım, bu derneğimizi daha da güçlendirelim. Ben yok, biz varız. Biz çok büyük bir Çağdaş Yaşam ailesiyiz. Prof. Dr. Türkan Saylan; Cumhuriyet için, ülkemiz için büyük bir değerdir. Bize öğretilerini, değerlerini bırakan saygılı uğraş insanı Türkan Saylan, eğitim alanında ve başka alanlarda önemli katkılar sundu” ifadelerini kullandı.

 

 

“GENÇLERİN VE KIZLARIN UMUT IŞIĞIYDI”

 

Soyak, “Türkan Saylan bir eğitim uğraşanı, bir doktor, bir sivil toplum yöneticisi, bir lider, bir aydındı. Halkımız tarafından alkışlanan, şiiri, şarkısı, filmi yapılan Türkan Saylan, eğitime ulaşmaya çalışan gençlerin ve kızların umut ışığıydı” şeklinde konuştu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin yoluna büyük bir özveriyle, gönüllüleriyle, yönetici ve şubeleriyle, mezunlarıyla, gençleriyle devam ettiğini ve edeceğini kaydeden Nigar Soyak, “Laik ve bilimsel bir eğitim için her zaman mücadele edeceğiz. Atatürk değerlerine sahip çıkacak gençler yetiştirmek bizim en büyük görevimizdir. Atamızın söylediği gibi; ‘Dünyada her şey medeniyet için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“2020-2021 YILINDA 52 ÖĞRENCİYE BURS VERDİK”

 

“Gelin Cumhuriyete sahip çıkacak gençler yetiştirelim” diyen Soyak, “Derneğimiz kuruluşundan bu yana 350 öğrenciye burs vermiştir. 2020-2021 yılında 52 öğrenciye burs verdik. Bunu 2’ye 3’e katlamamız bizim elimizde. 2021-2022 yılında daha fazla çocuğumuza ulaşacağımızdan eminim. Tabi ki sadece burs vermiyoruz. Çocuklarımızın bazı ihtiyaçlarına da destek oluyoruz. Pandemi döneminde uzaktan eğitim için ihtiyacı olan öğrencilerimize 13 tane tablet, 2 tane bilgisayar yardımı yaptık. Bugün bir kızımıza tablet vereceğiz. Genel merkezimiz de 3 tablet gönderdi. Yine pandemi döneminde ihtiyacı olan öğrencilerimize gönüllüler bularak maddi manevi destek olduk” şeklinde konuştu. Ortaokuldan 6, liseden 3 ve üniversiteden 3 öğrencinin mezun olduğunu kaydeden Soyak, “Bugün öğrencilerimiz ile bir aradayız. Keplerini atacaklar. 26 yıl önce Çerkezköy’e böyle bir derneğin kurulmasına destek veren, emek veren başta Prof. Dr. Türkan Saylan ve 18 arkadaşına çok teşekkür ederiz. Aramızdan ayrılanları saygıyla anıyor, hayatta olanlara sağlıklı yaşamlar diliyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

“ÇOK BÜYÜK BİR YOLCULUK”

 

Soyak’ın ardından konuşan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nur Gerçel de konuşma yaptı. Gerçel, “Bugün şubemizin kuruluşunun yıl dönümü ve gençlerimiz de yeni bir hayata adım atacaklar” dedi. Kız çocuklarının bilinçlenmesinin, eğitim almasının, kendi ayaklarının üzerinde durmasının ve ekonomik özgürlüklerini kazanmasının hem kendileri hem aileleri ve toplumdaki yeri için çok önemli olduğunu kaydeden Gerçel, “Bu fikirden yola çıkıldı ve o günden bugüne çok büyük projelerle binlerce çocuğa, üniversite öğrencilerine, ilkokul, ortaöğretim ve lise öğrencilerine burslar verildi. Tabi Atatürk’ün bize sağladığı bütün değerlerin arkasında olmamız, gençlere bu hedefi ve değerleri vermemiz de çok önemliydi. Bu yalnızca burs vererek olmazdı. Çeşitli projelerle gençlerin dünyaya, bugünkü yaşam tarzına uyum sağlamaları için, gelişmeleri için çok büyük emek verildi. Tabii bilindiği gibi bir sivil toplum örgütü gönüllülük bağıyla yola çıkan bir örgüt. Gönüllü olmak en büyük değer ve toplumda geri dönüşü de ona göre değerli oluyor” dedi.

 

“ÖNEMLİ GERİ DÖNÜŞLER VAR”

 

ÇYDD’nin her bir gence artı bir değer vermek ve toplumda bir yeri olmaları için koşuşturduğunu kaydeden Gerçel, “ÇYDD toplumda büyük bir ivme kazandı ve bu ivme belki büyük bir farkındalıktı. Şu anda çok büyük geri dönüşler var. Tabii şubelerimiz de çok önemli bir değer. Her bir şubenin kendi çalışmasıyla topluma yaydığı müthiş bir alan ve önemli geri dönüşler var. Bu şubelerden biri de Çerkezköy şubesi. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim muhakkak Çağdaş Yaşamda bir gencimizin bir yerde, bir mevkide olduğunu görüyoruz. Yönetim kurumumuzda da bizim 5 tane gencimiz var bizden burs almış. Şu anda mesleklerindeki dinamizmleri bizleri de dinamizmlerinin peşinden sürüklüyor. Türkan Saylan’ın yattığı yerde çok mutlu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

YENİ KATILAN ÜYELER TANITILDI

 

Daha sonra üniversiteden mezun olan Merve İlerli ve liseden mezun olan Sümeyya Yalvaç birer konuşma yaptı. Derneğe yeni katılan Ersin Yavuz, Emel Sencan, Çiğdem Orhan ve Yalçın Çakır’a, Atatürk’ün Nutuk kitabının hediye edilmesinin ardından Rüya Gökçek isimli öğrenciye Genel Başkan Yardımcısı Nur Gerçel tarafından tablet hediye edildi. Tören, mezun olan 12 öğrencinin coşkuyla keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN