Gastronomi Şenliği Kapaklı'da start aldı

Akat Organizasyon tarafından Türkiye'nin çeşitli il ve ilçesinde 600'ü aşkın üreticinin katılımıyla oluşan Gastronomi şenlik kervanı bu defa Kapaklı'da mola verdi. Cuma günü Kapakl

GÜNDEM 4.07.2021 17:13:00 0
Gastronomi Şenliği Kapaklı

Açılışta konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Tüm dünyayı kasıp kavuran 15 aydır bütün alışkanlıklarımızı değiştiren bir koronavirüsüyle mücadele ediyoruz. Özlemini duyduğumuz bu etkinlikleri bundan sonra adım açım çoğaltacağız” dedi. Koronavirüs tehlikesinin bitmediğini, sosyal mesafeye ve hijyene dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Çetin, “Bu anlamda biz de yöresel ürünlerimizde de hijyen kurallarına dikkat etmeyi, bu hastalıklardan minimum zarar görebilmeyi hedefleyerek bazı önlemler almaya dikkat ettik. 10 gün boyunca burada sıra gecelerimiz olacak. Çarşamba akşamı burada bir gece sineması etkinliğimiz olacak. Yine burada kurallara uygun bir şekilde dikkat ederek bu etkinliklerimizi yürütmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

 

“KAZAK GÖLÜ’NDE FESTİVAL DÜZENLEYECEĞİZ”

 

Yeni projelerinden de bahseden Çetin, “Pınar Bulvarı’nı prestij caddesine dönüştürdük. Pınar Bulvarı bizim Kapaklımızın adından, Kapaklı Pınar’dan gelen bir caddemiz. Burada yaptığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki hafta bir projeyi sizlere duyuracağız. 31 Temmuz- 1 Ağustos tarihlerinde caddemizi kapatıp cadde şenliklerini tertipleyip sünnet şöleniyle de nihayetlendireceğiz” dedi. 28-29 ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kazak Gölü’nde çok büyük bir festivallerle kutlayacaklarını dile getiren Çetin, “Çok sürpriz sanatçılarımız var. Yakın zamanda onları da sizlere duyuracağız ve en nihayetinde 29 Ekim’de de yine bu kez şehir stadımızda çok büyük bir kutlama yapacağız” dedi.

 

 

SİNEMA GECELERİ DÜZENLENECEK

 

2019 yılında göreve geldiklerini anımsatan Çetin, “2019 yılında burayı bir analiz ettik. Bülent Ecevit Parkı’nda çok istediğimiz bir tablo yoktu. Ufak dokunuşlarla bazı değişiklikler yaptık. Bülent Ecevit Parkı’nda geçen yıl açtığımız sosyal tesisimiz çok rağbet gördü. Bu yıl çıtayı biraz daha yükselterek hem görsel ürünlerimizi buraya getirelim hem çocuklarımız için eğlence etkinlikleri tertipleyelim hem de burada sıra geceleri ve sinema geceleri düzenleyelim istedik. Umarım memnun kalırsınız” dedi.

 

BAŞKAN ÇETİN’DEN JEST

 

Canlı yayında gazeteci Şaban Kardeş, Kapaklı’nın işçilerin yoğun olduğu bir yer olduğunu belirterek Kent A.Ş. tarafından işletilen Bülent Ecevit Parkı’nda belediyenin çayı daha ucuza vermesi gerektiğini dile getrdi. Şaban Kardeş’in ‘Festival süresince çay 1.5 TL, sonrasında da 2 TL olamaz mı’ önerisine Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yayından 2 saat sonra parkın giriş ve çıkışına astığı ve festival süresince çayın 1.5 TL olduğu belirten afişlerle cevap verdi. Başkan Çetin’in bu jestini karşılıksız bırakmayan Kapaklı halkı “Kapaklı’nın çehresi değişiyor. Bu tip organizasyonlarla sosyal ve kültürel alanda da gelişeceğimize inanıyoruz. Başkanımıza çay fiyatlarına aşağıya çekmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Birileri için küçük olsa da bizim için büyük rakam olan bu indirimden sonra burada ailelerimizle güzel vakit geçireceğiz” diyerek Başkan Çetin’e teşekkür etti.

 

 

Haber / Buse SERİN