4007 Tübitak Bilim Şenliği başladı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tübitak arasındaki protokol çerçevesinde, bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Çerkezköy İlçe Milli Eğitim MüdürlüğÃ?

GÜNDEM 24.06.2021 17:10:00 0
4007 Tübitak Bilim Şenliği başladı

Saat 14.00’da düzenlenen açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman katıldı.

 

“71 BİN LİRALIK BÜTÇEYLE BU ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Proje Yürütücüsü Murat Kıroğlu, “Yaklaşık 1 hafta boyunca süren etkinliğimizin ilkini okulda 5 farklı atölyeyle gerçekleştirdik. En büyük etkinliğimiz olan 16 çadırdan ve etkinlikten oluşan ‘bilim ve afet’ temalı sunumlarımızı size şimdi sergilemiş olacak arkadaşlarımız. TÜBİTAK’tan almış olduğumuz yaklaşık 71 bin liralık bütçeyle bu etkinliğimizi gerçekleştirdik” dedi.

 

 

HEDEFİMİZ HERKESİ BİLİNÇLENDİRMEK

 

Bu etkinliği düşünürken ‘bilim ve afet’ demelerinin sebebinin herkesi bilinçlendirmek anlamında afet öncesi, afet sonrası ve afet sırasında yapılabilecek farkındalıkları vatandaşlara, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere duyurmak olduğunu kaydeden Kıroğlu, “Bunu, malum pandemi dolayısıyla yani, salgın dolayısıyla şu an afet esnasında yaşıyoruz ve görüyoruz. Bunda, başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere mevcut salgını minimum düzeyde zararla atlatabilmek için elimizde gelen tüm gayreti göstermeye çalıştık ve bununla birlikte tüm kurumlar kenetlendik. Birlik, beraberlik içerisinde, sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşama ümidiyle. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

STANTLARI GEZDİLER

 

Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte kurdele kesiminin ardından Kaymakam Abban, Belediye Başkanı Akay ve katılımcılar stantları gezerek atölyelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

16 ATÖLYENİN PROJE VE ÇALIŞMALARI TANITILDI

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı ve Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kıroğlu’nun proje yürütücüsü olduğu Tübitak Bilim Şenliği’nde 16 atölyenin hazırlamış olduğu proje ve çalışmalar tanıtıldı. Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 5 atölyesi ile Çerkezköy ve diğer ilçelerdeki okulların atölyelerinin çalışmaları, şenlikte kurulan stantlarda tanıtıldı.

 

PAZAR GÜNÜ SAAT 18.00’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

 

Çerkezköy Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen ve Kent Park’ta 27 Haziran Pazar günü saat 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek olan bilim şenliğinde; Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi, Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği ve AFAD da stant kurdu. AFAD’ın kurduğu deprem çadırında afet malzemeleri tanıtılarak, vatandaşlara deprem esnasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Öte yandan 26 Haziran Cumartesi günü Saray Kanyon da ‘Haydi Kanyona’ sloganı ile etkinlik düzenlenecek. Etkinlikte öğretmen ve öğrencilere doğada hayatta kalma şartları anlatılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU