"Umutlu Kadınlar Üretiyor"

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin'in himayelerinde dezavantajlı toplum kesiminde yaşayan ailelerin ve çocukların çok yönlü gelişimine, bedensel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı birer bir

GÜNDEM 23.06.2021 16:46:00 0

 Programa Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin de katıldı. Kırklareli Valiliği’nden projeyle ilgili yapılan açıklamada, projenin genel hedefinin ‘üretim ve ticarileşme faaliyetlerinin desteklenmesi suretiyle Kırklareli ilinde sosyal yardım alan bireylerin (ağırlıklı olarak Roman kökenli kadınlar) sayısının azaltılması ve toplumun dezavantajlı kesimlerinin (ağırlıklı olarak Roman kökenli kadınlar ve çocukları) yaşam standartlarının yükseltilmesi’ olduğu belirtildi.

 

PROJENİN AMACI

 

Projenin amacının ‘Dezavantajlı kadınların kendi ürettikleri ürünler üzerinden ekonomik gelir elde ederek ekonomik özgürlüklerini kazanmalarının sağlanması, dezavantajlı Roman vatandaşların sosyal yardım alma kültürü yerine üretim kültürüne yönlendirilmesi, sosyal yardım alan vatandaş sayısının azaltılması, ekonomik yardımlarla hayatını idame ettiren bir grubun, üretken kılınması ve kayıtlı ekonomiye dâhil edilmesi, dezavantajlı kadınların birlikte hareket edebilme becerisi kazanması, sosyal dışlanma yaşayan dezavantajlı çocukların özsaygısının artırılması, dezavantajlı bireylerin kendi kendini yönetebilme becerilerinin gelişmesi, Kırklareli ilindeki dezavantajlı gruplara yönelik merkez eksikliğinin giderilmesi, Kırklareli ilindeki üniversite öğrencileri arasında gönüllülük ve sosyal hizmet kültürünün geliştirilmesi, Kırklareli ilindeki özel sektör temsilcileri arasında sosyal sorumluluk kültürünün geliştirilmesi, Kırklareli ilindeki kamu kurumu çalışanları arasında gönüllülük ve sosyal proje uzmanlığı becerilerinin geliştirilmesi’ olduğu belirtildi.

 

PROJENİN ETKİLERİ

 

 Yapılan açıklamada, projenin etkileriyle ilgili şu ifadelere yer verildi: “Umutlu Kadınlar Üretiyor Projesi ile toplumda yerleşmiş olan dezavantajlı kadınların üretkenliğine dair sosyal önyargılar yıkılacaktır. Dezavantajlı çocukların küçük yaştan itibaren becerilerinin ve özsaygılarının güçlendirilmesi ile sosyal dışlanmaya maruz kalmaları önlenecektir. Dezavantajlı gruplar için sosyal yardımlara bağımlı olarak yaşamanın “kader” olmadığı ispat edilecektir. Dezavantajlı Roman kadınlar arasından rol modeller çıkarılması suretiyle projenin çarpan etkisi artırılacak ve Roman kadınlara “sen de yapabilirsin” mesajı verilecektir. Dezavantajlı Roman çocuklar arasından rol modeller çıkarılması suretiyle projenin çarpan etkisi artırılacak ve Roman çocuklara “sen de başarılı bir öğrenci olabilirsin” mesajı verilecektir. Kırklareli ilinde sivil toplumun, özel sektörün ve kamu kurumlarındaki personellerin sosyal meselelere olan ilgisi artırılacaktır.”

 

Haber / Buse SERİN