Menfezler yenileniyor

Lüleburgaz Belediyesi, altından eski Bülbül Deresi'nin geçtiği Acı Çeşme 1. Ara Sokak'taki menfezde başlattığı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Fiziki ömrünü dolduran

GÜNDEM 22.06.2021 16:18:00 0
Menfezler yenileniyor

Lüleburgaz Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipleri, Kocasinan Mahallesi Acı Çeşme 1. Ara Sokak’ta menfez yenileme çalışması başlattı.

 

DERENİN KİRLENMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

 

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeli Erhan Atalay, yaklaşık 30 gün önce başlayan menfez çalışmasının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek “Söz konusu çalışmalar kapsamında 260 metre menfezin yenilemesi tamamlanacak. Ayrıca 300 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşenecektir. Yaklaşık 15 binanın kanalizasyon hattı kanalizasyon sistemimize alınarak çevreye verilecek rahatsızlık ve derenin kirlenmesinin önüne geçilecek. 2021 Çevre Yılı nedeniyle yapılacak çalışmalar daha da anlam kazanıyor. Yaklaşık 150 gün olarak hedeflediğimiz çalışmaların 3’te 1’lik kısmını tamamladık. Bir aksilik olmazsa 150’nci günün sonunda halkımıza daha sağlıklı ve yaşanabilir Lüleburgaz için güzel çalışmaları yapacağız” dedi.

 

Haber / Hüdaverdi MALİT