Milletvekili Yel, muhtarlarla buluştu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, önceki gün Kapaklı'da çeşitli temaslarda bulundu. Kapaklı'da muhtarlarla bir araya gelen Milletvekili Yel, muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Toplantıd

GÜNDEM 20.06.2021 16:20:00 0
Milletvekili Yel, muhtarlarla buluştu

Toplantıda konuşan Yel, Kapaklı gibi zor bir ilçede belediyecilik hizmetleri anlamında eskiden duydukları şikayetlerin aza indirildiğini belirterek Yıldızkent Kavşağı ile ilgili de konuştu. Burayla ilgili büyük bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Yel, “Hem belediyecilik hizmetleri açısından hem de hükümet hizmetleri açısından Kapaklı iyi bir yolda yürüyor. Hükümet konağımızı bitirdik, Yıldızkent Kavşağı, hastane çalışmamız ve buna benzer pek çok çalışmamız devam edecek” dedi. Yel, gençlerle ilgili de önemli projelerinin olduğunu söyledi.

 

“ESER NİTELİĞİNDE BİR HİZMETİ YOK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni de eleştiren Yel, “Büyükşehir Belediyesinin yatırımları eksik kalıyor. Tekirdağ’ın her yerinde büyükşehir belediyesinin halktan kopuk bir çalışma yürüttüğünü görüyoruz. Gittiğimiz hiçbir yerde eser niteliğinde bir hizmet göremiyoruz” diye konuştu. 7 yıldır büyükşehir belediyesinin Kapaklı’ya yaptığı büyük bir hizmetin olmadığını söyleyen Yel, “Normal hizmetlerini elbette yapmıştır. 7 yıl boyunca müsaade edin de yapsınlar. Ancak gelecek nesillere bırakacağımız hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

 

Muhtarların tarafsız olduğunu söyleyen Yel, “Ben sizden taraflı olmanızı bekleyemem. Gidip parti ismiyle ilgili bir şey söylemeyin, böyle bir beklentimiz yok. Amma velakin hizmetten yana taraf olun. Hepimizi buraya halk getirdi, halka bir vefa borcumuz var. Sizlere de bizlere de bu anlamda düşen görevler var. Kapaklımızı kalkındırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Yel, Tekirdağ’a önemli hizmetleri getirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de göreve geldiklerinde muhtarlarla bir araya geldiklerini ve çalışma başlattıklarını belirtti. Kurdukları Muhtarlıklar Müdürlüğü ile muhtarlarla sahada, bir arada olmaya çalıştıklarını belirten Çetin, “Muhtarlarımızın vatandaşlardan aldığı sorunları değerlendiriyoruz, programlıyoruz ve bu program dahilinde çalışmaya başladık” dedi.

 

“İMAR SIKINTISINI ÇÖZECEĞİZ”

 

Kırsal mahallelerde kilit taşı çalışmaları yaptıklarını, sonrasında Atatürk Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Milletvekili Yel, “Pınarça Mahallesi’ni en sona bıraktık çünkü orada doğalgaz altyapı çalışmaları sürüyor. İnşallah o bittiğinde Pınarça’da da bu çalışmaları başlatacağız” dedi. Pınarça Mahallesi’nde imar sıkıntısı olduğunu söyleyen Çetin, “İnşallah büyükşehir encümeninden karar gelirse önümüzdeki haftalarda o sıkıntıyı da çözeceğiz” dedi.

 

“TERMAL KÖY OLUŞTURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Pınarça Mahallesi’nde termal su çalışmalarının sona erdiğini ve MTA’nın gerekli raporları hazırladığını dile getiren Belediye Başkanı Çetin, “Bu bölgeye termal köy oluşturmayı düşünüyoruz. Orada sağlık turizmini canlandırıp farklı bir konsepti ortaya koyacağız” dedi. İkizgöller Mesire Alanı’nda da bir proje yaptıklarını söyleyen Çetin, “O bölgeye Bungalov Evleri, Film Platosu, At Çiftliği gibi değişik aktivitelerin olacağı projeyi kazandıracağız. Pınarça bu anlamda çok şanslı bir yer olacak. Yanıkağıl Mahallesi’ndeki kadastro çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar bittiğinde İmar Müdürlüğümüz ile planlamasını yapacağız sonra oraya da doğal gazı getirme için girişimlerimiz olacak” diye konuştu.

 

 

“İŞE SİYADET KARIŞTI”

 

Altyapıyla ilgili de konuşan Başkan Çetin, “Cumhuriyet Mahallesi’nde fiziksel ve coğrafi sebeplerden dolayı sel baskınları oluyor. Bazı evleri su basıyor, yollar suyla doluyor. İbrahim İçöz ile görüşüp Erbay Caddesi’nde bir altyapı çalışması yaptık” dedi. Altyapı çalışmaları ile ilgili 64 milyon TL’lik bir kredi aldıklarını söyleyen Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın önce kendisini arayıp bu kredi ile ilçedeki altyapı, kanalizasyon ve içme suyu hatlarının yenilenmesi için bir çalışma başlatacaklarını söylediğini, sonrasında işe siyasetin karıştığını belirterek “Yaklaşık 8 ay önce onaylanmış kredi, Çerkezköy bahane edilerek bugüne kadar bekletildi. Bundan sonra bizi biraz sıkıntılı bir dönem bekliyor çünkü Cumhuriyet Mahallesi’nin her tarafı kazılarak altyapı çalışmaları yapacak, akabinde asfalt çalışmalarımız sürecek” dedi.

 

“GEREKİRSE KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPACAĞIZ”

 

Başkan Çetin, muhtarlara Yıldızkent Kavşağı’yla ilgili de bilgi vererek “Yıldızkent Kavşağı ile ilgili bilgi aldık ama resmi bir açıklama olmadığı için tarihi söyleyemiyorum. İnşallah bu yaz başlayacağız, ihalesi yapılacak ve gelecek yılın sonuna kadar Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorunu çözeceğiz” diye konuştu.  Karagöz Gölü’ndeki Millet Bahçesi ile ilgilendiklerini söyleyen Çetin, “Bunun projesini kendimiz hazırladık. Gerekirse kendi imkanlarımızla bu Millet Bahçesi’ni Kapaklı’ya kazandıracağız” dedi. Emniyet Müdürlüğü hizmet binasıyla ilgili bakanlıkla görüştüklerini, Temmuz ayında ihaleye çıkılacağının söylendiğini belirten Çetin, Hastane ile hükümet konağı arasına inşa edilecek. Adliye binası ile ilgili yer yapılmayacak, yer kiralanacak” ifadelerini kullandı. Çetin, Türk Metal Sendikası’nın yardımıyla ilçeye 20 milyonluk bir meslek lisesi kazandıracaklarını söyledi.

Toplantıda konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Bıyık da Kapaklı’yı Trakya’nın parlayan yıldızı yapmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

“LOJİSTİK DEPOLAMA SAHASI KAPAKLI’DA OLACAK”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kapaklı’daki doğal gaz çalışmalarına ilişkin soruya cevap veren Yel, “Bu bölgede doğalgaz var. Bununla ilgili Enerji Bakanımızın açıklamasını bekliyoruz. Bakanlığımız zamanı geldiğinde açıklama yapacak” dedi. Hızlı tren projesi ile ilgili de konuşan Milletvekili Yel, “Çerkezköy’de istasyon var zaten. Tekirdağ’da iki tane tren istasyonu olacak. Bir tanesi Çerkezköy’de, bir tanesi de Karıştıran tarafında bir yerde olacak. Karıştıran’la Ahımehmet Köyü arasında bir yerde olacak” bilgisini verdi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Lojistik depolama sahası Kapaklı’da olacak” dedi.

Bölgenin tam olarak neresi olduğuna ilişkin soruya da Milletvekili Yel, “Bölgesel nokta olarak tam bilmiyoruz ama Çerkezköy’ün içinde veya yakınında bir yer olacak. Halkın yararlanabileceği bir yer olacak” cevabını verdi.

 

TÜRK METAL’İ ZİYARET ETTİ

 

Kapaklı programı kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ve partililerle birlikte Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden’i de ziyaret eden Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Özden ile fikir alışverişinde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün’ü de ziyaret eden Yel, Karaağaç Mahallesi’nde de esnafı ziyaret etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU