İş birliği protokolü imzaladılar

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Dal Teknik Makina Ticaret ve Sanayi A.Ş. arasında rektörlük makamında iş birliği protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümi

GÜNDEM 18.06.2021 14:00:00 0
İş birliği protokolü imzaladılar

Protokole Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, işletme adına Fahrettin Balcı imza attı. Protokol imza töreninde Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Moralar yer aldı.

 

BİRÇOK ÇALIŞMAYI KAPSIYOR

 

Protokol hakkında bilgi veren NKÜ yetkilileri, “Protokol; Üniversite ile işletme arasında bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmalarını; birlikte gerçekleştirecekleri projelere dayalı makale ve bildiri çalışmalarını; Üniversitemize ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmalarını; Üniversite ile işletme arasında rutin deneylerin yapılmasına yönelik çalışmaları; öğretim üyelerinin işletmede yapacakları danışmanlık çalışmalarını; lisansüstü öğrencilerinin tezlerini işletme ile işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmaları; lisans öğrencilerinin stajlarını ve bitirme projelerini işletme ile işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmaları ve Üniversitemiz ile işletme arasında karşılıklı seminer, konferans ve tanıtım etkinliklerine yönelik çalışmaları kapsıyor” dedi.

 

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİN BİR ÖRNEĞİ”

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, “Öğrencilerimizin ufkunu geliştirmek, onları daha üniversite sıralarındayken sektörle tanıştırmak ve akademisyenlerimizin ülke ekonomisine katma değer yaratmasında kolaylaştırıcı olması bakımından Üniversite-Sanayi iş birliğinin bir örneği olan bu protokolü imzaladık. Her iki kuruma, öğrencilerimize, araştırmacılara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN