Yerli tohum kullanımı yaygınlaştırılacak

Kırklareli Vize'ye bağlı Hasbuğa Köyü'nde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında yulaf, arpa çeşit dem

GÜNDEM 18.06.2021 11:56:00 0
Yerli tohum kullanımı yaygınlaştırılacak

Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliğinde üreticiler Raşit Emre Yılmaz ve Yakup Emin Yılmaz’a ait tarlada yapılan yulaf, arpa çeşit demonstrasyonu tarla gününe; Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, şube müdürleri, ilçe tarım müdürleri, Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Yulaf Birim Başkanı Dr. Turhan Kahraman, Dr. İrfan Öztürk, teknik personel, Vize Tarım Kredi Kooperatifi çalışanları, Vize Ziraat Odası Başkanı Murat Ermiş ve üreticiler katıldı.

 

 

“HİÇBİR PROBLEM YOK”

 

İl Müdürü Aksoy, tarla gününde yaptığı konuşmada yerli tohumlar ile yapılan demonstrasyon çalışmalarının artması gerektiğini, Kırklareli’nde yapılan yerli tohumların tanıtım ve yaygınlaştırma çalışmalarının yüz güldürücü olduğunu ve üreticilerin yerli ve milli tohumları tercih etmesi konusunda hiçbir problemin olmadığını belirtti. Aksoy, yerli tohum kullanımının ve yaygınlaştırılmasının teşvik edileceğini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından demonstrasyon alanı gezildi.

 

Haber / Buse SERİN