Müsilaj temizleme çalışmaları aralıksız sürecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmara Denizi'nde etkisini gösteren müsilajı (Deniz Salyası) temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Büyük

GÜNDEM 15.06.2021 14:31:00 0
Müsilaj temizleme çalışmaları aralıksız sürecek

Müsilajın temizlenmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmalar yürüten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilk etapta Barbaros, Süleymanpaşa Liman ve Marmaraereğlisi'nde yaptıkları temizleme çalışmaları kapsamında şu ana kadar 112 metreküp müsilaj temizledi.

 

“GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERİYORUZ”

 

Çalışmalarda müsilajın etrafı bariyerlerle kapatılarak yayılmasının önüne geçildi. Toplanan müsilajların tankerler vasıtasıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi katı atık depolama tesisine götürüldüğünü ve burada bertaraf edildiğini belirten Başkan Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Marmara Denizi'ne kıyısı olan illerde başlatılan müsilaj temizleme seferberliğine önemli katkıda bulunduk. Marmara Denizimizde müsilaj temizleme seferberliğimiz hız kesmeden devam ediyor. Ekiplerimiz 7/24 esasıyla temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. Çalışmalarımıza Barbaros'tan başladık. Daha sonra Süleymanpaşa'da çalışma yapan ekiplerimiz şu an Marmaraereğlisi'nde temizlik çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman rüzgarın da etkisiyle müsilaj farklı yönlere ilerleyebiliyor. Durumu yakından takip ediyor ve bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“MARMARA DENİZİ HEPİMİZİN”

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği, yerel yönetimler, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Kocaeli'nde düzenlenen "Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı" sonrasında açıklanan 22 maddelik eylem planının ardından Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 ilde çalışmalar başlatıldığını hatırlatan Albayrak, “Tekirdağ'da bu illerden bir tanesi. Marmara Denizi hepimizin. Marmara Denizini kaderine terk etmemek ve tekrar eski günlerine döndürmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak elimizi taşın altına soktuk ve bu kapsamda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bundan sonra da müsilaj temizleme çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ