Akay: Çevreye duyarlı projeleri hayata geçiriyoruz

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında geçtiğimiz hafta 30 farklı noktaya yerleştirilen Ambalaj Atık Kumbaralarının ardından 80 noktaya da Kullanılmış Giysi/

GÜNDEM 9.06.2021 11:34:00 0
Akay: Çevreye duyarlı projeleri hayata geçiriyoruz

Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında çalışmalar devam ediyor.

 

80 NOKTAYA YERLEŞTİRİLDİ

 

Başlatılmış olan ‘Sıfır Atık Pilot Bölge Uygulaması’ kapsamında geçtiğimiz hafta kâğıt, karton, plastik, kompozit ve cam atıkların geri dönüşüme kazandırılması için ilçenin 30 farklı noktasına Atık Ambalaj Kumbarası yerleştiren Çerkezköy Belediyesi, önceki gün de ilçede 80 farklı noktaya Kullanılmış Giysi/Tekstil Kumbarası yerleştirdi.

 

KULLANILMIŞ GİYSİLERİNİ KUMBARAYA ATABİLİRLER

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak Sıfır Atık Yönetmeliği çerçevesinde çevreye duyarlı projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti. Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’  kapsamında ilçe genelinde tespit edilen 80 farklı noktaya Kullanılmış Giysi/Tekstil Kumbarası yerleştirildiğini kaydeden Başkan Akay, “Vatandaşlarımız kentimizin 80 farklı noktasına koyduğumuz Kullanılmış Giysi/Tekstil Kumbaralarına; kullanımları sonrası artık ihtiyaç duymadıkları veya kullanılmayacak derecede tahrip olmuş giysi ve ayakkabılarını, çanta ve benzeri tekstil ürünlerini atabilirler” dedi. Akay, el ele vererek daha güzel, yaşanabilir bir çevre ve Çerkezköy oluşturma bilincine hep birlikte ulaşacaklarına inandığını kaydetti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ