Kullanılmayan kıyafetler değerlendirilecek​​​​​​​

Marmaraereğlisi Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) arasında imzalanan protokol kapsamında ilçedeki tüm mahallelere giyim kumbaraları yerleştirerek engelsiz yaşama katkı sağlanıyor. Kullanılmayan kıyaf

GÜNDEM 21.05.2021 15:17:00 0
Kullanılmayan kıyafetler değerlendirilecek​​​​​​​

Marmaraereğlisi Belediyesi ile TSD arasında imzalanan protokol ile; kıyafet, çanta, kemer, ayakkabı ve benzeri atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandırılması için çalışma başlatıldı.

 

TÜM MAHALLELERE YERLEŞTİRİLECEK

 

Giysi kumbaralarına atılan kıyafetlerin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan kıyafetlerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilecek olan proje kapsamında, Marmaraereğlisi’nin tüm mahallelerine giyim kumbaraları yerleştirilecek.

 

“ENGELSİZ YAŞAMA DA DESTEK OLACAĞIZ”

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, atık giysi kumbaralarının ilçede kolay ulaşılabilir noktalara yerleştirildiğini ifade ederek, “İlçemizin tüm mahallelerine giyim kumbarası yerleştirerek ikinci el giysileri dönüştüreceğiz. Türkiye Sakatlar Derneği ve Belediyemiz arasında imzaladığımız protokol ile kıyafet, çanta, kemer, ayakkabı ve benzeri atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandırılması için çalışmamızı başlattık. Dayanışmayı sağlayan ve doğayı koruyan bu proje ile özel vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırarak engelsiz yaşama da destek olacağız” dedi.

 

TEK TEK KONTROL EDİLECEK

 

Marmaraereğlisi'nin mahallelerinde birden fazla noktaya konulacak giyim kumbaralarına vatandaşların bırakacakları kıyafet, ayakkabı ve çantalar tek tek kontrol edilecek. Kullanılabilecek durumda olanların temizlik ve bakımları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

Haber / Buse SERİN