Milli Takım kafilesinde yer aldılar

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Sağıroğlu ve Efraim Kahraman, 19-25 Nisan tarihleri arasında Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen B

GÜNDEM 6.05.2021 15:13:00 0
Milli Takım kafilesinde yer aldılar

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsa Sağıroğlu ile Efraim Kahraman’a, Tokyo Olimpiyatları öncesi en ciddi prova olarak görülen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milli görev verildi.

 

“ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

 

Milli Takım Kampı’na davet alarak ülkemizi temsil eden teknik ekipte yer alan Doç. Dr. İsa Sağıroğlu, turnuva sonrası yurda dönüşün ardından yaptığı açıklamada “Tokyo Olimpiyat Oyunları Elemeleri öncesi düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi Yasemin Adar, Buse Tosun, Elif Jale Yeşilırmak ve Bedia Gün gibi Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda madalya sahibi sporcuların yer almadığı genç bir kadro temsil etti. Özellikle Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası’nda ilk defa mindere çıkan genç kadın güreşçilerimizin madalya müsabakalarına kalmaları alkış topladı. Bizlere bu başarıyı ve gururu yaşatan sporcularımızı canıgönülden tebrik ediyorum. Hedefimiz Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi başarıyla temsil etmek” ifadelerini kullandı.

 

BRONZ MADALYA MÜCADELESİ VERİYOR

 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Merve Pul da 30’a yakın mili sporcunun mücadele ettiği Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya mücadelesi veren ve ülkemizi temsil eden sporcular arasında yer aldı.

 

Haber / Erdal AYDIN