Edirneli çiftçilere soya tohumu dağıtıldı

Soya fasulyesi üretimini artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Edirneli çiftçilere soya tohumu dağıtıldı. Soya Fasulyesi Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında dağıt?

GÜNDEM 3.05.2021 12:22:00 0
Edirneli çiftçilere soya tohumu dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" Projesi kapsamında Edirne’nin Süloğlu ilçesindeki 13 üreticiye yüzde 75 hibeli tohum dağıtımı yapıldı. Tohum dağıtım törenine; Süloğlu Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ve üreticiler katıldı.

 

YÜZDE 75 HİBELİ

 

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “2021 yılı üretim sezonunda uygulanmak üzere İl ve İlçe Müdürlüklerimizce "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında hazırlanan projelerden; Edirne İlinde Damla Sulama Yöntemi ile Çeltik Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi, Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi, Lalapaşa İlçesi Tritikale Tarımını Yaygınlaştırma Projesi, Soya Fasulyesi Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi, İkinci Ürün Ayçiçeği Üretiminin Artırılması Projesi, Ekosistemi ve İklimi İyileştirmek İçin Tarım Çalışanlarının Eğitimi Projesi ve Kışlık Yem Bitkileri Ekilişlerinin Artırılması ve Mekanizasyonunun Yaygınlaştırılması Projesi olmak üzere 7 adet proje Bakanlığımızca onaylanmış ve projelere toplamda 1.412.350 TL katkı sağlanmıştır. Bu kapsamda uygulamaya konulan ilk projemiz olan "Soya Fasulyesi Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi" kapsamında İlimiz Süloğlu İlçesinden 13 üreticimize 322 dekar alanda ekilmek üzere 3 ton 125 kilogram yüzde 75 hibeli soya tohumu dağıtımı yapıldı” denildi.