Noyan: Vaka artışlarının sadece sanayi kökenli olduğu fikrine katılmıyorum

Türkiye'de koronavirüs vakalarının artması üzerine alınan yeni tedbirler kapsamında, vakaların yoğun görüldüğü Trakya'daki OSB'lerde 250 bin kişinin çalıştığı 24 sanayi kuruluşunda ön

GÜNDEM 28.04.2021 15:09:00 0
Noyan: Vaka artışlarının sadece sanayi kökenli olduğu fikrine katılmıyorum

Son dönemde artan vakaların sanayi çalışanlarından yayılmadığını belirten Noyan, “Biz sanayi tesislerimizde hem sanayicilerimiz hem çalışanlarımız gerekli tedbirler almaktadır. Ancak İngiltere merkezli mutasyonlu virüsün ülkemize gelmesiyle birlikte bu salgın çok hızlı artış gösterdi. Bunun sadece sanayi kökenli olduğunu söylemek fikrine pek katılmıyorum. Burada asıl konuların başında ilacını kullanmayan, aşı olmayan veya rahatsız olduğu halde tekrar çıkıp dolaşan, maske kullanmayan kişilerin de olduğu kanaatindeyim” dedi.

 

“BAZI BÖLÜMLER KAPANMA DURUMUNDA KALDI”

 

2021 yılında sektörün beklentilerinin yüksek olduğunu ve aşılamayla tekstil sektörünün önünün açılacağını dile getiren Noyan, “2021 yılında özellikle aşılamanın başlaması ile mart ayından itibaren tekstil sektörünün önünün açık olacağını, nisan ayından itibaren eski hızına kavuşacağını düşünüyorduk. Ancak mutasyona uğrayan virüsün ülkemizde görülmesi ile sanayicilerimiz ne kadar tedbir alsa da çalışanlarımız tedbir alsa da kurallara daha fazla uysa da vaka sayısında büyük artış görüldü. Bu nedenle temaslı sayısı da artınca fabrikalarda bazı bölümler kapanma durumunda kaldı” dedi.

 

“HER SEKTÖRDE ETKİSİNİ FARKLI GÖSTERİYOR”

 

Pandemi sürecinin tekstil sektörüne olumsuz etkilerinin azaltılması için işletmelere sağlanan kısa çalışma ödeneğinin normalleşme süreci başlayıncaya kadar devam etmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kuruluşu üyesi ve Trakya Koordinatörü Erdim Noyan, “Çünkü pandemi süreci, tüketici alışkanlıklarındaki değişiklikler, alım gücündeki değişiklikler ve sektörel farklılıklar nedeni ile her sektörde etkisini farklı göstermektedir” dedi. Noyan, temenni ve beklentilerinin, ‘emek yoğun tekstil sektöründe istihdam ve üretimi desteklemek için kısa çalışma ödeneği desteğinin normalleşme başlayıncaya kadar konması’ olduğunu söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU