CHP'li Dönmez: Bu çarpık yaklaşıma artık çok alıştık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, 23 Nisan'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunmak için kaymakamlıktan izin aldıklarını ancak İçişleri Bakanlığıâ?

SİYASET 23.04.2021 15:44:00 0
CHP

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İçişleri Bakanlığı’nın 23 Nisan Kutlamaları Genelgesi kapsamında çelenk sunumu töreni ile kutlandı. Saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, ilçe yönetimi ve partililer Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

 

“KORONA GEREKÇESİ ULUSAL BAYRAMLARIMIZDA GÖSTERİLİYOR”

 

Daha sonra açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak için Kaymakamlıktan izin aldıklarını, fakat İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gerekçe gösterilerek bunun iptal edildiğini kaydetti. Dönmez, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün ne yazık ki yüce Atamızın anıtına çelenk koymamız iktidar tarafından engellenmiştir. Lebalep yapılan kongreler, omuz omuza kaldırılan şeyh- şıh cenazelerine katılımda gösterilmeyen korona gerekçesi ulusal bayramımızda gösterilmiştir. Ama bu çarpık yaklaşıma artık çok alıştık. Her ulusal bayramımızda göstermelik gerekçelerle engelleme yapılmaktadır. Büyük bir cüret ile yasaklanmaya çalışılan Nutuk’ta Ulu Önderimizin belirttiği gibi en büyük görevimiz Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Ne mutlu Türküm diyene.”

 

Haber / Buse SERİN