Tüm mahallelere giyim kumbaraları yerleştirilecek

Marmaraereğlisi Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) arasında imzalanan protokol kapsamında ilçedeki tüm mahallelere giyim kumbaraları yerleştirilecek.

GÜNDEM 20.04.2021 13:14:00 0
Tüm mahallelere giyim kumbaraları yerleştirilecek

Marmaraereğlisi Belediyesi ile TSD arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında; kıyafet, çanta, kemer, ayakkabı ve benzeri atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandırılması için çalışma başlatıldı.

 

GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

 

Kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan kıyafetlerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilecek olan proje kapsamında, Marmaraereğlisi’nin tüm mahallelerine giyim kumbaraları yerleştirilecek.

 

BIRAKILAN EŞYALAR TEK TEK KONTROL EDİLECEK

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Atık giysi kumbaraları ilçede kolay ulaşılabilir noktalara yerleştirildi. Hem dayanışmayı sağlayan hem doğayı koruyan bu proje ile özel vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, engelsiz yaşama katkı sağlamak için ikinci el giysileri dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu. Marmaraereğlisi'nin mahallelerinde birden fazla noktaya konulacak giyim kumbaralarına vatandaşların bırakacakları kıyafet, ayakkabı ve çantalar tek tek kontrol edilecek. Kullanılabilecek durumda olanların temizlik ve bakımları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

Haber / Menşure KARDEŞ