Hurdacılar iş yerlerine kamera takacak

Kırklareli Valiliği, ilde faaliyet gösteren hurdacılara güvenlik kamerası takılması kararı aldı. Hurdacıların kısa süre içerisinde iş yerlerine güvenlik kamerası takmaları için çalışma b

GÜNDEM 16.04.2021 11:30:00 0
Hurdacılar iş yerlerine kamera takacak

Kırklareli Valiliği'nin emriyle hurda ve ikinci el eşya alım-satımı yapanlara kamera takılması ve envanter listesi tutulması kararı alındı. Hurdacıların kısa süre içerisinde iş yerlerine güvenlik kamerası takmaları için çalışma başlattıkları bildirildi.

 

DAHA KAPSAMLI HALE GETİRİLDİ

 

Kırklareli Valiliği, kamera takılmasına ilişkin kapsamlı yapılan ikinci duyurusunun yanlış anlaşıldığını belirterek, kapsamlı hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada, "El yapımı patlayıcı maddeler hakkında daha kapsamlı ikinci genel emir çıktığından dolayı ilk emrin iptali yazan konu, bazı basın organlarımızca yanlış yorumlanarak 'hurdacılara getirilen kamera zorunluluğu kalktı' şeklinde haber yapılmıştır. Aksine valiliğimizce çıkarılan ikinci genel emrine göre hurdacılara ve ikinci el eşya satıcılarına kamera takma zorunluluğu daha kapsamlı hale getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Yener AKBABA