Sınırda uyuşturucu operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda Türkiye'ye giriş yapan bir TIR'ın çekicisinin tavanına gizlenmiş pa

GÜNDEM 13.04.2021 16:50:00 0
Sınırda uyuşturucu operasyonu

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nce Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen araçlar için yapılan analizde, riskli görülen bir TIR’a ilişkin elde edilen bilgiler kontrol edilmesi amacıyla Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile paylaşıldı. Gümrük sahasına girişinden itibaren gözetim altına alınan TIR, X-ray taramasına sevk edilirken, TIR’ın çekicisinin tavan bölmesinde şüpheli yoğunluğa rastlandı.

 

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Narkotik dedektör köpeklerle yapılan aramada, köpeklerin de aynı bölmeye tepki vermesi üzerine muhafaza memurları buraya gizlenmiş bir çuvalın içerisinde siyah renkte 20 paket bulunduğunu tespit etti. Paketlerde toplam 52 kilogram ağırlığında 208 bin 872 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Yaklaşık 12 milyon 500 bin lira değerinde olduğu belirtilen uyuşturucu hap ile birlikte bunların naklinde kullanılan TIR’a el konulurken; olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU