Milletvekili Yüceer'den Kars'a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve Parti Üyesi Candan Yüceer, Kars'ı ziyaret etti. Yüceer, 2 günlük Kars ziyaretinde sivil toplum kuruluşları, sendikalar, dernekler ve esnafla buluştu.

GÜNDEM 12.04.2021 16:46:00 0
Milletvekili Yüceer

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında; Milletvekili, PM ve YDK üyelerinden oluşan 20 kişilik heyetle Kars’ı ziyaret etti. Heyette yer alan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

 

İlk olarak Genel İş Sendikası Kars Şubesi ve Türk İş Konfederasyonu Kars Temsilciliği’ni ziyaret eden Yüceer, işçilerle buluştu. İşçileri dinleyen Yüceer, Türkiye’de asgari ücretin standart işçi maaşı haline geldiğini, asgari ücretlinin haksız şekilde yüksek vergi ödediğini bunun düzeltilmesi için partisinin verdiği mücadeleye değindi. Pandemi sürecinde Kod-29’un, işçinin tepesinde sallanan kılıç olduğunu, kaldırılması için TBMM çatısı altında mücadeleye devam edeceğini ekledi.

 

“ANADOLU’NUN ÇIKARDIĞI GAZETELER KAPANIYOR”

 

İşçilerle buluşmanın ardından Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın emekçileriyle bir araya geldi. Yerel basın temsilcileri Yüceer’e yaşadıkları sorunları iletti. Kendilerine iletilen her talebi meclise taşıdıklarını belirten Milletvekili Candan Yüceer, “Anadolu’nun çıkardığı gazeteler kapanıyor. Uyduda olan televizyonlar dolar kirası nedeniyle uydudan düşüyor. Yüzlerce basın emekçisi farklı nedenlerle işini yitirdi. Bütün bunları meclise taşıyoruz. İktidar olduğumuzda milletimizin sorunlarını çözmek ve çözüm yolunda Türkiye’de üretimi, istihdamı artırmak, tarımı geliştirmek, zenginleşen bir ülkede özgür basın ve medya ile karşılaşacağımız günler yakındır” diye konuştu.

 

“SESİMİZİ DUYURUN”

 

Yüceer, esnaf ziyaretlerini ise Sarıkamış’ta yaptı. Esnafın tüm taleplerini not alan Yüceer’e Sarıkamış esnafı, “Kiramızı ödeyemiyoruz. Desteğe başvuruyoruz ama nedense bize çıkmıyor. Çıksa da hiçbir gidere yetmiyor. Tükendik diyoruz ancak hala vergi almaya devam ediyorlar. Sesimizi duyurun” sözleriyle yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Sarıkamış’ta gıda ve perakende sektörünün zincir mağazalarının hakimiyetinde olduğunu gözlemleyen Yüceer, aynı cadde üzerinde 13 tane farklı zincir mağazanın bulunmasını hayretle karşıladığını belirtti. Sarıkamış gıda ve perakendecilerinin korunması için gerekli her şeyi yapacaklarını ekledi.  

 

ÇİN’DEKİ FESTİVALLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

 

Sarıkamışlılar tarafından CHP’li Yüceer’e, kış turizminin merkezi olan Sarıkamış kayak tesislerinin potansiyelinin altında çalıştığı, istenilen ziyaretçi sayısına ulaşılması için tesislere giden yolların yenilenmesinin gündem yapılması talep edildi. Yüceer, Çin’in Hardin kentinde gerçekleştirilen kar ve buz festivalini örnek göstererek, Kars’ın yabancı turist çekecek organizasyonları hayal etmesi gerektiğini, söyledi. Dr. Candan Yüceer’in dahil olduğu CHP heyeti, derledikleri sorunlarını anlattıkları basın toplantısı sonrası Kars’tan ayrıldılar.

 

Haber / Yener AKBABA