Zabıta personeli eğitimde buluştu

Kapaklı Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliğiyle Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeline yönelik eğitim programı düzenlendi. Eğitimde; belediye zabıta tarihçesi, yönetmenliğ

GÜNDEM 10.04.2021 15:44:00 0
Zabıta personeli eğitimde buluştu

Eğitim, zabıta eğitmeni Mahmuthan Taşer tarafından verildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında verilen eğitim, 2 grup halinde 4 gün sürdü.

 

ZABITANIN GÖREV YETKİLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Kapaklı Belediyesi’nden eğitim ile ilgili yapılan açıklamada, “Marmara Belediyeler Birliği işbirliğiyle Zabıta Müdürlüğü personeline 2 grup halinde toplam 4 gün süren eğitim programı düzenlendi.  Zabıta Eğitmeni Mahmuthan Taşer tarafından verilen eğitimde zabıta görevlerinin gerektirdiği mevzuatlar ve iletişim konuları detaylı örneklerle katılımcılık esasına dayalı bir şekilde anlatıldı. Soru ve ankete dayalı ölçüm yöntemlerinin de kullanıldığı eğitimde belediye zabıta tarihçesi, yönetmenliği ve görev yetkileri,  belediye kuralları ve 1608 Sayılı Kanun Uygulamaları, 7201 Sayılı Tebligat Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu, Çevre Kanununda belediye zabıta yetkileri, hal ve pazar yerleri mevzuatında zabıta görevleri, seyyar çalışması ve işgal kaldırma, işyeri açma çalıştırma ve ruhsat mevzuatı ve 6502 Sayılı Tüketici Kanununda Zabıtanın yetkileri konuları işlendi.

 

Haber / Yener AKBABA